Απεργία από δημοσιογράφους της RAI λόγω των παρεμβάσεων της Μελόνι, καμία σχέση με ΕΡΤ μην μπερδεύεστε

Απεργία από δημοσιογράφους της RAI λόγω των παρεμβάσεων της Μελόνι, καμία σχέση με ΕΡΤ μην μπερδεύεστε
Ακολουθήστε μας στο Google news

Με αφορμή ένα πρόσφατο περιστατικό λογοκρισίας σε εκπομπή της RAI 3.

26 Απριλίου 2024

Στην προκήρυξη 24ωρης απεργίας στις 6 Μαϊου προχώρησαν δημοσιογράφοι της RAI, επειδή όπως υποστηρίζουν δέχονται «ασφυκτικές πιέσεις» στην δουλειά τους από την ακροδεξιά κυβέρνηση της Τζόρτζια Μελόνι, και δεν θέλουν να μετατραπεί η ιταλική δημόσια τηλεόραση σε «κυβερνητικό φερέφωνο». Σύμφωνα με το Reuters, αφορμή για την προκήρυξη της απεργίας ήταν ένα πρόσφατο περιστατικό λογοκρισίας.

Συγκεκριμένα, η RAI ακύρωσε την τελευταία στιγμή μια προγραμματισμένη εμφάνιση του συγγραφέα Antonio Scurati σε εκπομπή της RAI 3, στην οποία επρόκειτο να αναγνώσει έναν αντιφασιστικό μονόλογό του με αφορμή την επέτειο της πτώσης του φασισμού στην Ιταλία, την 25η Απριλίου, ασκώντας ταυτόχρονα κριτική στο κόμμα της Τζόρτζια Μελόνι επειδή δεν αποκηρύσσει το «μεταφασιστικό παρελθόν» του. Τόσο οι επικεφαλής του ραδιοτηλεοπτικού φορέα όσο και η ιταλίδα πρωθυπουργός αρνήθηκαν ότι λογόκριναν τον Scurati.

Θέλετε να κάνουμε αντιστοιχίες με τη δική μας ΕΡΤ; Δεν χρειάζεται. Άλλωστε εδώ η κάθε κυβέρνηση κάνει τις δικές της επιλογές για τις εκπομπές της Δημόσιας Τηλεόρασης, οπότε κανένα πρόβλημα.