Οι ειδήσεις του Kontra τιμούν τον Γιάννη Μπεχράκη

Οι ειδήσεις του Kontra τιμούν τον Γιάννη Μπεχράκη
Ακολουθήστε μας στο Google news

Με αφορμή τα 5 χρόνια από τον θάνατο του βραβευμένου φωτορεπόρτερ.

01 Μαρτίου 2024

«Φόρος τιμής» στον Γιάννη Μπεχράκη από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra. Απόψε στις 22.00 ο Πάνος Χαρίτος παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στη μνήμη του βραβευμένου με Πούλιτζερ φωτορεπόρτερ του Reuters, αλλά και γενικά στην φωτογραφία της είδησης, μια ημέρα πριν την συμπλήρωση 5 ετών από τον θάνατό του.

Για τον Γιάννη Μπεχράκη θα μιλήσουν η σύζυγός του Ελισάβετ Σαρίδου, ο φωτογράφος της εισβολής του Πολυτεχνείου Αριστοτέλης Σαρρηκώστας, ο επικεφαλής του φωτογραφικού τμήματος Μέσης Ανατολής του Associated Press Ντούσαν Βράνιτς, ο επικεφαλής Ελλάδας, Κύπρου και Κεντρικής Ευρώπης του Reuters Photos Άλκης Κωνσταντινίδης, ο δημοσιογράφος Ανδρέας Μπελεγρής, ο φωτογράφος του Assosiated Press Λευτέρης Πιταράκης και ο εικονολήπτης Βασίλης Τριανταφύλλου.

«Οι κρίσεις που κάλυψε ο Γιάννης Μπεχράκης, αποκτούσαν μια άλλη διάσταση, καθώς η οπτική του ιδίου, οι εικόνες του, αλλά κυρίως η σχεδόν μόνιμη παρουσία του στα σημεία που διεξάγονταν οι πιο σκληρές μάχες των πολεμικών μετώπων, τον καθιστούσαν σημείο αναφοράς για αξιόπιστη ενημέρωση», αναφέρει μεταξύ άλλων το Kontra για τον Γιάννη Μπεχράκη.