«Το βραχιόλι της φωτιάς» ξεκινάει αποκλειστικά στο ΕRΤFLIX

«Το βραχιόλι της φωτιάς» ξεκινάει αποκλειστικά στο ΕRΤFLIX
Ακολουθήστε μας στο Google news

Από σήμερα Τετάρτη και για μία εβδομάδα.

25 Ιανουαρίου 2023

Πολλές οι προσδοκίες από τη νέα δραματική σειρά εποχής της ΕΡΤ. Η ΕΡΤ στηρίζει πολλά σε αυτή και αφήνει να διαρρεύσει πως πρόκειται για κάτι το πολύ καλό. «Το βραχιόλι της φωτιάς» βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο της Βεατρίκης Σαΐας-Μαγρίζου, τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Γιώργος Γκικαπέππας και το σενάριο είναι των Νίκου Απειρανθίτη και Σοφίας Σωτηρίου.

Πρεμιέρα θα κάνει στην ΕΡΤ1 το μεθεπόμενο Σάββατο 4 Φεβρουαρίου, στις 22:00 και θα μεταδίδεται κάθε Σάββατο την ίδια ώρα. Όμως! Ομως η ΕΡΤ πρωτοπορεί και θα ανεβάσει και τα οκτώ (8) επεισόδια της σειράς στο ΕRΤFLIX από σήμερα Τετάρτη 25 Ιανουαρίου. Και θα τα αφήσει, διαθέσιμα, στην πλατφόρμα για μία ολόκληρη εβδομάδα. Εξαιρετική κίνηση από την ΕΡΤ, σύγχρονη και νεανική.

Θα δούμε το οδοιπορικό μιας οικογένειας Εβραίων, στις αρχές του 20ού αιώνα, μετά τη μεγάλη πυρκαγιά της Θεσσαλονίκης του 1917. Παίζουν οι Νίκος Ψαρράς, Ελισάβετ Μουτάφη, Χρήστος Λούλης, Σπύρος Σταμούλης, Μιχάλης Ταμπακάκης, Νεφέλη Κουρή, Δημήτρης Αριανούτσος κ.ά. Την πρωτότυπη μουσική τίτλων τέλους την έγραψε ο Μίνως Μάτσας και το τραγούδι ερμηνεύει ο Γιάννης Πάριος.

 

Η ΕΡΤ μας δίνει και μερικά πράγματα για τα γυρίσματα

• Η υπόθεση εξελίσσεται σε τουλάχιστον τέσσερις δεκαετίες (1917-1962).
• Τα γυρίσματα διήρκεσαν 53 ημέρες.
• Προηγήθηκε ρεπεράζ σε περισσότερους από 300 εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, σε διάφορες περιοχές, καθώς έπρεπε να επιλεγούν σπίτια διαφορετικών εποχών και κατηγοριών (από αγροτόσπιτα έως νεοκλασικά και αρχοντικά, εκκλησίες, καταστήματα, σιδηροδρομικοί σταθμοί, ξενοδοχεία, στρατόπεδα, εργοστάσια κ.ά.), καθώς επίσης πολλοί και διαφορετικοί εξωτερικοί χώροι.
• Μεγάλες παρεμβάσεις έγιναν και στη βασική οικία της σειράς (535 τ.μ.,).
• Χρειάστηκαν πολλά και διαφορετικά μέσα μεταφοράς. Από χειράμαξες, σούστες και κάρα έως και οχήματα της δεκαετίας του '30, του '60 αλλά και φορτηγό του '40, όπως και αυθεντική μοτοσικλέτα της γερμανικής κατοχής.
• Ξεπέρασαν τα 1.400 τα ενδύματα. Για τους ηθοποιούς που ερμήνευσαν ρόλους Γερμανών στρατιωτών χρησιμοποιήθηκαν αυθεντικές γερμανικές στολές, ενώ για τις σκηνές στα στρατόπεδα συγκέντρωσης ράφτηκαν 60 στολές, στις οποίες έγινε ειδική πατίνα παλαίωσης.
• Συμμετείχαν περισσότεροι από 400 βοηθητικοί ηθοποιοί.