Μια ολόκληρη εβδομάδα για τον Κωνσταντίνο Τζούμα στον En Lefko 87.7

Μια ολόκληρη εβδομάδα για τον Κωνσταντίνο Τζούμα στον En Lefko 87.7
Ακολουθήστε μας στο Google news

«Φόρος τιμής» από τον ραδιοσταθμό στον επί σειρά ετών παραγωγό του.

25 Ιουνίου 2022

Ο Κωνσταντίνος Τζούμας ήταν ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια της ιστορίας του En Lefko 87.7, κάνοντας εκπομπές στη συχνότητά του για πάνω από 20 χρόνια. Λίγες ώρες μετά την γνωστοποίηση του θανάτου του, το «εναλλακτικό» ραδιόφωνο της Frontstage αποφάσισε να τον τιμήσει με ένα εβδομαδιαίο αφιέρωμα.

Από αύριο 27 Ιουνίου μέχρι την άλλη Κυριακή 3 Ιουλίου ο En Lefko 87.7 θα παίζει αγαπημένα αποσπάσματα από εκπομπές του Κωνσταντίνου Τζούμα, ενώ οι συνεργάτες του και ραδιοφωνικοί παραγωγοί μοιράζονται ιστορίες με εκείνον στον αέρα του σταθμού. Παρακάτω, το αποχαιρετιστήριο κείμενο του En Lefko 87.7:

Για τους ακροατές στην Αττική (κι όχι μόνο):
Από Δευτέρα έως και Παρασκευή, 10:00-12:00, στον En Lefko 87.7, το Café Society με τον Κωνσταντίνο Τζούμα (και την Kafka στην επιλογή της μουσικής) ήταν η επιτομή του ραδιοφωνικού talk of the town. Περίμεναν όλοι εναγωνίως να τελειώσει το κομμάτι, για να ακουστεί το σχόλιό του στον αέρα του En Lefko 87.7 (αν και δεν χρειαζόταν να περιμένουν, διότι, τις περισσότερες φορές, δεν τον «κρατούσαν» οι ραδιοφωνικοί κανόνες – απλώς, άνοιγε μικρόφωνο κι έβγαινε να τα πει και πάνω στο τραγούδι)!

Ο Κωνσταντίνος Τζούμας δεν ακουγόταν στα FM το πρωί – ήταν τα FM το πρωί. Εμείς, βέβαια, γνωρίζαμε πολύ καλύτερα τον Κωνσταντίνο που μας διάβαζε από πάνω μέχρι κάτω, για να δει αν του αρέσει ένα outfit ή για να τσεκάρει αν είμαστε χαρούμενοι ή όχι τη συγκεκριμένη μέρα, λέγοντας: «Βρε, άι από κει, η ζωή είναι μικρή, μην την παίρνετε στα σοβαρά!».

Κι όλα αυτά, «χωρίς να το κάνει θέμα».

Για τη χαρακτηριστική του φωνή, για την προκλητική σκέψη, για τα διαχρονικά ON AIR σχόλια, για το ακαταμάχητο στιλ, για τον ανεπιτήδευτο δανδισμό, για το σαρδόνιο γέλιο, για τους ρόλους που έπαιξε, για την αστείρευτη θεατρικότητά του (ακόμα κι όταν κανείς δεν τον κοιτούσε).

Κωνσταντίνος Τζούμας, 1944 - 2022