Η ΕΡΤ2 θέλει να γίνει εναλλακτικό κανάλι

Η ΕΡΤ2 θέλει να γίνει εναλλακτικό κανάλι
Ακολουθήστε μας στο Google news

Με 10 νέες εκπομπές και με 15 νέα πρόσωπα για τη φετινή τηλεοπτική σεζόν.

19 Οκτωβρίου 2021

Η ΕΡΤ2, όπως λέει, θέλει να αποτελεί πλέον την εναλλακτική επιλογή για πιο νεανικά κοινά, τα οποία αναζητούν διαφορετικά προγράμματα στην τηλεόραση.

Αρχικά, θα δημιουργήσει ζώνες προγράμματος. Καθημερινά, μετά την πρωινή παιδική ζώνη θα υπάρχουν εκπομπές γαστρονομικού ενδιαφέροντος ελληνικής και ξένης παραγωγής, ενώ θα ακολουθεί μια ζώνη με ξένα ντοκιμαντέρ (ταξιδιωτικά, τέχνης, lifestyle, επιστήμης).
Τη σκυτάλη θα παίρνουν οι νέες παραγωγές της ΕΡΤ2.
Στη βραδινή ζώνη, θα υπάρχει ψυχαγωγία με επιλεγμένες ξένες σειρές και την ξένη ταινία των 22:00, με ποιοτικές επιλογές από τον ευρωπαϊκό και τον αμερικανικό κινηματογράφο.
Πριν από τα μεσάνυχτα θα παρακολουθούμε τις κλασικές εκπομπές λόγου και πολιτισμού της ΕΡΤ2.

Οι νέες εκπομπές: «VAN LIFE», «SING THE SPOT», «ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ», «MIKΡΑ ΒΙΒΛΙΑ, ΜΕΓΑΛΕΣ ΙΔΕΕΣ», «ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΟΜΟΡΦΗΣ ΖΩΗΣ», «ΡΟΡ HELLAS», «ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ», «300+2», «ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ, ΧΙΛΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ».

Και οι παλιότερες με νέα επεισόδια: «ART WEEK», «Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΓΜΕΣ», «ΣΤΑ ΑΚΡΑ», «ΚΛΕΙΝΟΝ ΑΣΤΥ», «ΜΑΜΑ-ΔΕΣ», «ΠΛΑΝΑ ΜΕ ΟΥΡΑ», «ΜΟΝΟΓΡΑΜΜΑ», «Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΕΙΚΟΝΩΝ», «ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ».

ΠΟΠ Μαγειρική
Ραντεβού για τον 4ο κύκλο της εκπομπής με ολοκαίνουργια επεισόδια και τον σεφ Ανδρέα Λαγό να παίρνει θέση στην κουζίνα.

Κάτι Γλυκό
Μία νέα εκπομπή ζαχαροπλαστικής, καθημερινή, με τον pastry chef, Κρίτωνα Πουλή, μαζί με τους Λένα Σαμέρκα και Αλκιβιάδη Μουτσάη.

Van Life
Σε κάθε επεισόδιο του «Van Life», ο πρωταθλητής στην ποδηλασία βουνού Γιάννης Κορφιάτης, μαζί με τους Δήμητρα Παπαδήμα, Μάνο Αρμουτάκη, Θέμη Λαμπρίδη και Χρήστο Σακελλαρίου, δηλαδή την παρέα του κινηματογραφικού συνεργείου, καλεί δύο διαφορετικούς χαρακτήρες, λάτρεις ενός extreme sport, να ταξιδέψουν μαζί τους στην Ελλάδα με ένα διαμορφωμένο σαν μικρό σπίτι όχημα.

Sing the spot
Σε τοποθεσίες άκρως εναλλακτικές και με επίκεντρο τη φύση γύρω από το αστικό τοπίο, γνωστοί αλλά και ανερχόμενοι καλλιτέχνες, συγκροτήματα και DJs, μέσα από ένα οπτικοακουστικό «Sing The Spot». Anser x Eversor, Whereiswilder, Εύα Θεοτοκάτου, Theodore, Monsieur Minimal, Blend Mishkin & Roots Evolution ft. BnC & Sugahspank, Ταφ Λάθος full band, Nalyssa Green, Danai Nielsen-Παιδί Τραύμα, Ρουμπίνη Σταγκουράκη-Κλαούντια Ματόλα, Lip Forensics-Strawberry Pills, Leon Of Athens παίζουν σε μοναδικά τοπία από τον Σχινιά μέχρι τον Πειραιά και τα Τουρκοβούνια.

POP HELLAS, 1951-2021: Ο τρόπος που ζουν οι Έλληνες
Μια νέα σειρά ντοκιμαντέρ 12 επεισοδίων, που αφηγείται τη σύγχρονη ιστορία του τρόπου ζωής των Ελλήνων από τη δεκαετία του ’50 έως σήμερα.

Το Δίκτυο
Μια σειρά 12 ωριαίων ντοκιμαντέρ με θεματολογία αποκλειστικά γύρω από το Ιντερνετ. Παρουσιαστές, η κωμικός Ήρα Κατσούδα και ο YouTuber Σπύρος Μαργαρίτης.

Μικρά βιβλία, Μεγάλες ιδέες
Μια εκπομπή για το βιβλίο. Τρεις καλεσμένοι συνομιλούν με τον ραδιοφωνικό παραγωγό Γιώργο Μουχταρίδη με θέματα που προκύπτουν από τις σελίδες βιβλίων εκλαϊκευμένης επιστήμης.

Επικίνδυνες
Μία εκπομπή για τις έμφυλες ανισότητες και τη θέση των γυναικών στην Ελλάδα σήμερα. Στην παρουσίαση τρεις γυναίκες που δραστηριοποιούνται ενεργά σε ζητήματα φεμινισμού, η Μαριάννα Σκυλακάκη, η Μαρία Γιαννιού και η Στέλλα Κάσδαγλη.

Διασπορά – Παροικίες – Ευεργεσία: Από το Εγώ στο Εμείς
Μια έρευνα σε βάθος, για το κεφάλαιο του Ευεργετισμού, από τον 18ο αιώνα μέχρι και την κατάρρευση των αυτοκρατοριών, στην περίοδο δημιουργίας εθνικών κρατών.
Τη σειρά σκηνοθετεί ο δημοσιογράφος και βραβευμένος σκηνοθέτης Νίκος Μεγγρέλης, ενώ το σενάριο και η δημοσιογραφική έρευνα ανήκουν στη δημοσιογράφο Εριφύλη Μαρωνίτη, οι οποίοι και παρουσιάζουν την εκπομπή.