Η Μαρία Ψαρρά κάνει με τα... κρεμμυδάκια Γιώργο Αυτιά και ΣΚΑΪ

Η Μαρία Ψαρρά κάνει με τα... κρεμμυδάκια Γιώργο Αυτιά και ΣΚΑΪ
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ενα ρεπορτάζ αρκούντως παραπλανητικό.

18 Οκτωβρίου 2024

Ο ευρωβουλευτής Γιώργος Αυτιάς, σήμερα το πρωί βρέθηκε στο στούντιο του ΣΚΑΪ παρουσιάζοντας ένα ρεπορτάζ που έκανε στην κεντρική αγορά των Βρυξελλών. Μαζί με τους παρουσιαστές Δημήτρη Οικονόμου και Άκη Παυλόπουλο σχολίασαν το βίντεο - ρεπορτάζ απ' την αγορά της πρωτεύουσας του Βελγίου και έλεγαν πόσο πιο φθηνά είναι τα βασικά αγαθά στην Ελλάδα σε σχέση με το Βέλγιο. Ο Δημήτρης Οικονόμου, σημείωνε μάλιστα πως «μπορεί ο κατώτατος να είναι 1.000-1.100, αλλά δεν είναι στα ύψη οι μισθοί στο Βέλγιο».

Η Μαρία Ψαρρά, η δημοσιογράφος του Star και της «Εφημερίδας των Συντακτών» που ζει μόνιμα στις Βρυξέλλες, με ανάρτησή της στο Twitter απέδειξε μέσα σε 5 γραμμές πόσο μούφα και παραπλανητικό είναι τελικά το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ.

1. Η αγορά που πήγε ο ευρωβουλευτής μας Γιώργος Αυτιάς μόνο λαϊκή δεν είναι! Ακριβώς μπροστά στο Ευρωκοινοβούλιο, μια πολύ ακριβή αγορά που κυρίως απευθύνεται στους ευρωβουλευτές (μισθός περίπου 7-8.000 ευρώ) και τους ευρω-υπαλλήλους (μ.ο. 3-4.000). Οπότε λογικό να είναι αυξημένες οι τιμές.
2. Υπάρχουν πολύ φθηνότερες αγορές.
3. Το Βέλγιο δεν είναι στο Αιγαίο, ούτε στη Μεσόγειο. Είναι στη Βόρεια Θάλασσα. Υπάρχουν φθηνά ψάρια και ψαρικά, αλλά είναι αυτά που «ευδοκιμούν» σε αυτές τις περιοχές. Ας πούμε τα μύδια είναι σχετικά φθηνά.
4. Και φυσικά, ο κατώτατος μισθός στο Βέλγιο είναι 2.000 ευρώ. Αυτό πιστεύω τα λέει όλα. Αν θέλεις να πάρεις ένα κιλό μπαρμπούνι βρε αδερφέ, τα χαλαλίζεις!
5. Όσο για τα ελληνικά προϊόντα, ας μην το πιάσουμε -η φέτα υπήρξε και φθηνότερη στα ράφια των βελγικών σούπερ μάρκετ απ' ό,τι στην Ελλάδα.
Κύριε Γιώργο Αυτιά μου, την επόμενη φορά θα πάμε μαζί για ψώνια!