Η «Ηλέκτρα» της ΕΡΤ είναι μία σαπουνόπερα και κάνει μόλις 4,4%

Η «Ηλέκτρα» της ΕΡΤ είναι μία σαπουνόπερα και κάνει μόλις 4,4%
Ακολουθήστε μας στο Google news

Τι πρέπει να κάνουμε αλήθεια με τα σίριαλ της ΕΡΤ που πάνε άπατα;

18 Σεπτεμβρίου 2024

Αν δεχτούμε ότι ο ρόλος της Δημόσιας Τηλεόρασης είναι εκπαιδευτικός και ψυχαγωγικός, ανεξαρτήτως τηλεθέασης, τότε ελάτε να συζητήσουμε για τα σίριαλ της ΕΡΤ. Να δούμε καταρχάς που θα τα κατατάξουμε.

Έχετε δει την «Ηλέκτρα» ; Μία σαπουνόπερα πολύ χαμηλής ποιότητας είναι που χθες έκανε μόλις 4,4% τηλεθέαση στο δυναμικό κοινό. Έχετε δει την «Αρχελάου 5»; Μία κωμωδία-τραγωδία που χθες πέτυχε το δυσθεώρητο 4,2%.

«Αν ήταν σε μας τα συγκεκριμένα σίριαλ, με αυτά τα νούμερα, θα τα κόβαμε» μας είπε στέλεχος ιδιωτικού καναλιού. Εντάξει, άλλο ιδιωτικό κανάλι και άλλο η ΕΡΤ. Σύμφωνοι. Δεν ζητάμε από την ΕΡΤ απαραιτήτως να κάνει νούμερα. Δεν τη θέλουμε να είναι εμπορική. Ούτε για το «Παρασκήνιο», ούτε για το «Μονόγραμμα», ούτε για τις εκπομπές πολιτισμού, για τίποτε απ' όλα αυτά.

Ζητάμε όμως νούμερα από τις καθημερινές σειρές. Τις κωμικές και τις σαπουνόπερες. Διότι ούτε τον πολιτισμό προάγουν (μάλλον τον κακοποιούν), ούτε τηλεθέαση κάνουν. Ποια η χρησιμότητά τους λοιπόν για μία δημόσια τηλεόραση; 

Πολλώ δε μάλλον όταν η ΕΡΤ έχει βάλει διαφήμιση της «Ηλέκτρας» και στα λεωφορεία στην Αθήνα, μία πολύ ακριβή κίνηση. Επομένως παίζει με όρους ιδιωτικών καναλιών. Ετσι θα την κρίνουμε. 

Σημειώστε πως τα σίριαλ της ΕΡΤ κάνουν 4% σε μία εβδομάδα που παίζουν μόνα τους. Από την επόμενη εβδομάδα που έρχονται τα βαριά χαρτιά των ιδιωτικών, θα δείτε τι καθίζηση θα υποστούν.