Μία καταπληκτική σειρά, το «In Vogue: The 90s» στο Disney+

Μία καταπληκτική σειρά, το «In Vogue: The 90s» στο Disney+
Ακολουθήστε μας στο Google news

Μόδα και δημοσιογραφία μαζί. Και όχι μόνο.

16 Σεπτεμβρίου 2024

Θα μπορούσαμε να σας πούμε να βάλετε το Disney+ μόνο και μόνο γι' αυτή την καινούργια σειρά ντοκιμαντέρ που παρουσίασε μέσα στο Σαββατοκύριακο η πλατφόρμα. Είναι το «In Vogue: The 90s» και μέσα από την ιστορία του εμβληματικού αυτού περιοδικού της μόδας. βλέπουμε ιστορίες που αφορούν 1ον) τη μόδα, 2ον) τη δημοσιογραφία και, 3ον), τις τέχνες γενικότερα (κινηματογράφο, μουσική κ.ά.).

Αρχές της δεκαετίας του '90, μέσα από τα μάτια των συντακτών της Vogue, Hamish Bowles, Edward Enninful, Tonne Goodman και, φυσικά, της εκδότριας Anna Wintour. «Με μερικά από τα πιο σημαντικά ονόματα της μόδας, του κινηματογράφου και της μουσικής σκηνής των 90s είναι ένα συναρπαστικό ταξίδι σε όλες τις ηπείρους, για αυτά τα δέκα χρόνια που άλλαξαν τη μόδα για πάντα. Hollywood. Grunge. The Met Gala. Η παγκοσμιοποίηση της Αμερικανικής μόδας. Hip hop. Κάθε ένα από τα έξι επεισόδια της σειράς, επικεντρώνεται σε μια καθοριστική στιγμή της δεκαετίας του '90».

Για να καταλάβετε, αρκούσε να φορέσει ένα πουκάμισο η Madonna στα βραβεία του MTV για να αλλάξει πλήρως τον χάρτη της μόδας! Ή να φορέσει ένα φόρεμα η Elizabeth Hurley στην πρεμιέρα της ταινίας «Τέσσερις γάμοι και μία κηδεία» και να κάνει γνωστό, τον άγνωστο μέχρι τότε,Versace. Και όλα αυτά να τα παίρνει μετά η Vogue και να τα κάνει εξώφυλλα. 

Η πρωτότυπη σειρά του Disney+ «In Vogue: The 90s», περιλαμβάνει συνεντεύξεις και εξομολογήσεις από ένα A-list cast που περιλαμβάνει τους Amber Valletta, Andrew Bolton, Baz Luhrmann, Camilla Nickerson, Carlyne Cerf de Dudzeele, Catherine Martin, Claire Danes, Claudia Schiffer, Donna Karan, Elizabeth Hurley, Grace Coddington, Gwyneth Paltrow, Hamish Bowles, Hillary Clinton, Jean Paul Gaultier, John Galliano, June Ambrose, Kate Moss, Kim Kardashian, Linda Evangelista, Marc Jacobs, Mary J. Blige, Michael Kors, Missy Elliott, Miuccia Prada, Naomi Campbell, Nicole Kidman, Sarah Jessica Parker, Stella McCartney, Tom Ford, Tommy Hilfiger, Vera Wang και Victoria Beckham.

Το Σαββατοκύριακο είδαμε το πρώτο μέρος (Eπεισόδια 1 έως 3) και από τις 20 Σεπτεμβρίου θα δούμε και τη συνέχεια (Eπεισόδια 4 έως 6).