Όταν τολμούν τα ΝΕΑ

Όταν τολμούν τα ΝΕΑ
Ακολουθήστε μας στο Google news

Μία σύγχρονη εφημερίδα που μερικές φορές ανατρέπει τα δεδομένα...

08 Ιουλίου 2024

Ανεξάρτητα αν διαφωνούμε πολιτικά με τα ΝΕΑ (ακόμα και στο καλημέρα) δεν μπορούμε παρά να αναγνωρίσουμε ότι πρόκειται για μία πολύ καλή εφημερίδα. Από τις καλύτερες στη χώρα. Και με καλούς δημοσιογράφους.

Το θετικό είναι που τολμά πολλές φορές και ανατρέπει τα καθιερωμένα, προσφέροντας διαφορετικά πράγματα στους αναγνώστες της. Έτσι, σήμερα, τι έκανε; Πήρε τρία «πήγαμε-είδαμε» του πολιτιστικού ρεπορτάζ, τα έστησε ως ένα «ζουμερό» δισέλιδο και τα έφερε μπροστά, στην και σελίδα. Πριν από τα πολιτικά, την επικαιρότητα, τα διεθνή κ.ο.κ.

* Η Ζωή Λιάκα μετέφερε το ρεπορτάζ από την πρώτη Επίδαυρο για φέτος, με την αμφιλεγόμενη Ιφιγένεια του Κουλιάμπιν.

* Ο Γιώργος Σκίντσας που ξέρει καντάρια από μουσική έγραψε ανταπόκριση από τις sold out συναυλίες του Sting στο Ηρώδειο.

* Και η Διονυσία Μαρίνου κατέγραψε εντυπώσεις από το Evia Gilm Project της Αιδηψού.

Δεν «φοβήθηκαν» από τα ΝΕΑ να τα φέρουν μπροστά και να τους (προσ)δώσουν μεγαλύτερη βαρύτητα από πολλά άλλα θέματα, πολιτικά ή μη. Και σωστά έπραξαν. Ειδικά όταν το καλοκαίρι είναι πριν απ' όλα πολιτισμός. Συναυλίες και θέατρα.

Θα πείτε, είναι τόσο τολμηρή μία τέτοια κίνηση; Όχι δεν είναι, σύμφωνοι. Αλλά είναι εξαιρετικά σπάνια. Ειδικά στον ελληνικό Τύπο.