10 ωραία πράγματα που ζήσαμε στο Helmos Mountain Festival

10 ωραία πράγματα που ζήσαμε στο Helmos Mountain Festival
Ακολουθήστε μας στο Google news

Τρία βράδια στο χιονοδρομικό των Καλαβρύτων.

25 Ιουνίου 2024

 

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου

1) Την Κυριακή το βράδυ ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου έδωσε την τελευταία του -όπως λέει- συναυλία (θα συμμετάσχει και σε μία ακόμα για τα Τέμπη, αλλά μάλλον δεν θα είναι αμιγώς δική του). Στον Χελμό έπαιξε για περισσότερες από 3,5 ώρες με την εμφάνισή του να τελειώνει λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα, στις 4 και 10! Ήταν μία επική βραδιά.

2) Ο Θανάσης αποτελούσε το μεγάλο όνομα του Helmos Mountain Festival. Την Κυριακή που έπαιξε είχε τον περισσότερο κόσμο από κάθε άλλη μέρα. Ήταν μία ξεχωριστή φυλή ο κόσμος του και ήταν, χωρίς καμία αμφιβολία, ο σταρ του τριημέρου. Και ήταν ο μόνος από τους καλλιτέχνες θα έλεγα που δεν είδαμε backstage να συναναστρέφεται με τους άλλους. Εμφανίστηκε ακριβώς τη στιγμή που ανέβηκε και στη σκηνή. Χαμογελαστός και χαλαρός. Δεν το λέω αρνητικά εννοείται, το λέω ως γεγονός απλώς. 

3) Τέσσερα-πέντε ονόματα εμφανίζονταν κάθε βράδυ με ώρα έναρξης στις 8 το απόγευμα. Οι headliners έβγαιναν μετά τις 12 με 12 και μισή και έπαιζαν σαν να μην υπήρχε αύριο. Οι περισσότεροι από τους καλλιτέχνες έμεναν σχεδόν όλο το τριήμερο εκεί, οπότε καταλαβαίνετε ότι backstage είχαμε διάφορα ωραία ενσταντανέ. Και πολλές συναντήσεις και κουβέντες.

4) Όπως σας είπαμε και την πρώτη ημέρα στο Loaded, οι θερμοκρασίες ήταν ευεργετικές. Από 17°C και 18°C έως 20°C το πολύ. Ιδανικές. Καμία σχέση με πέρυσι που παγώσαμε όταν και η θερμοκρασία φλέρταρε σε κάποιες στιγμές ακόμα και το μηδέν. Καμία σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα που «ψηνόταν». 

5) Η πολυσπερμία των καλλιτεχνών ήταν και το μεγάλο ατού του φεστιβάλ. Τι σχέση έχει ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου με τους Villagers και τι ο Εθισμός με την Ιουλία Καραπατάκη; Καμία αλλά όλοι έδεσαν αρμονικά.

6) Αγαπημένη μου εμφάνιση αυτή του Αλκίνοου Ιωαννίδη. Ήταν η πιο «εγκεφαλική» και εκείνη που, αρχικά τουλάχιστον, γνώρισε τη μικρότερη αποδοχή του κοινού. Αρχικά λέω διότι μετά τους κέρδισε. Παίζει ρόλο και το γεγονός ότι έπαιξε πριν ακριβώς από τον Θανάση με τον κόσμο να ανυπομονεί για να τον δει.

7) Διοργανωτικά το φεστιβάλ τα πήγε εξαιρετικά. Τα περισσότερα από τα αρνητικά της πρώτης διοργάνωσης τα είχε διορθώσει. Κάποια επιμέρους προβλήματα που ακούσαμε (ουρές για καφέ, λίγες ντουζιέρες κτλ) ας ληφθούν υπόψιν από τους ιθύνοντες.

8) Ένα μεγάλο αρνητικό του Helmos Mountain Festival είναι, αναμενόμενο μια και μιλάμε για χιονοδρομικό κέντρο, η απουσία δένδρων για σκιά στους κατασκηνωτές. Όπως λένε τα παιδιά, «φάγαμε πολύ ήλιο».

9) Φέτος έκαναν πολύ καλή δουλειά και με τα λεωφορεία που ανεβοκατέβαιναν από τα Καλάβρυτα. Επειδή το πάρκινγκ έκλεινε από νωρίς (τους κατασκηνωτές να βάλουμε μόνο καταλαβαίνετε...) η διοργάνωση είχε ναυλώσει λεωφορεία που πήγαιναν και έφερναν κόσμο από το φεστιβάλ προς τα Καλάβρυτα.

10) Το Helmos Mountain Festival δείχνει να εδραιώνεται ως το μεγαλύτερο κατασκηνωτικό φεστιβάλ της Ελλάδας. Δεύτερη χρονιά sold out με τον κόσμο να ξεπερνά τις 10-12 χιλιάδες.