Coldplay, το μεγαλύτερο συναυλιακό show του πλανήτη

Coldplay, το μεγαλύτερο συναυλιακό show του πλανήτη
Ακολουθήστε μας στο Google news

Το show των Coldplay είναι το πιο μεγάλο που έχουμε δει στην Ελλάδα από ξένο όνομα.

10 Ιουνίου 2024

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ

Από άποψη κόσμου σίγουρα, μιας και κανείς, ποτέ, δεν κατάφερε να γεμίσει δύο φορές το ΟΑΚΑ. Μόνο ο Γιώργος Νταλάρας στη μακρινή δεκαετία του ’80 το έκανε αλλά, πρώτον, είναι Ελληνας και, δεύτερον, ήταν άλλες εποχές τότε. Anyway, το show των Coldplay, τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή, ήταν μοναδικό. Δεν θυμάμαι να έχω δει άλλοτε τέτοιο εντυπωσιακό πράγμα στο ΟΑΚΑ, αλλά και τόσο πάθος από τον κόσμο. Οι Coldplay τούς έκαναν όλους να χορεύουν, ακόμα κι εκείνους που βρίσκονταν στα ψηλά των κερκίδων.

Πολύ σημαντικό είναι πλέον και το γεγονός της μεγάλης έλευσης θεατών από το εξωτερικό. Σε όλες τις εγχώριες-ξένες συναυλίες παρατηρείται αυτό τα τελευταία καλοκαίρια, στους Coldplay δε ακόμα περισσότερο. Επαιξαν στην Αθήνα Σάββατο και Κυριακή, την Τετάρτη πάνε στο Βουκουρέστι και την Κυριακή στη Βουδαπέστη. Η Αθήνα ήταν ένας πολύ καλός προορισμός για πολύ κόσμο από το εξωτερικό αφού μπορούσε το ταξίδι να συνδυαστεί και με ολιγοήμερες διακοπές. Αφήστε δε που ήταν η πρώτη συναυλία της περιοδείας τους στην Ευρώπη από πέρυσι! Σύμφωνα με την παραγωγή οι θεατές από το εξωτερικό ξεπερνούσαν τις 40 χιλιάδες, ένας στους τρεις δηλαδή μέσα στο ΟΑΚΑ. Δίπλα μου είχα μία μεγάλη παρέα από την Τουρκία που το απολάμβανε. Κι εγώ άλλωστε θα πήγαινα στην Κωνσταντινούπολη για τους Coldplay.

Εν κατακλείδι, πρέπει να νιώθουμε τυχεροί που είδαμε στην Αθήνα ένα από τα μεγαλύτερα συναυλιακά show του πλανήτη. Οι Coldplay είναι και η Taylor Swift- όλοι οι άλλοι έπονται. Μην αμφιβάλλετε ότι αν οι Coldplay ανακοίνωναν και τρίτο live στο ΟΑΚΑ, θα γινόταν sold out μέσα σε λίγες ώρες...