Ντοκιμαντέρ που αξίζει να δείτε Νο 1: το «Camden» στο Disney+

Ντοκιμαντέρ που αξίζει να δείτε Νο 1: το «Camden»  στο Disney+
Ακολουθήστε μας στο Google news

Για την εμβληματική, από μουσικής απόψεως, περιοχή του Λονδίνου.

03 Ιουνίου 2024

Τέσσερα ωριαία επεισόδια είναι το νέο μουσικό ντοκιμαντέρ «Camden» που ανέβηκε αυτές τις μέρες στην πλατφόρμα του Disney+. Αναφέρεται στην περιοχή Camden του Λονδίνου, μία συνοικία που ακόμα και σήμερα είναι μία μουσική συνοικία, εκεί που υπήρχαν και υπάρχουν πολλοί ιστορικοί συναυλιακοί χώροι, μικρότεροι ή μεγαλύτεροι.

Το ντοκιμαντέρ ξεκινάει με την Dua Lipa (που είναι και παραγωγός της σειράς) να θυμάται τα χρόνια της εφηβείας που πέρασε εκεί. Αλλά και ο Chris Martin εξιστορεί τα πρώτα βήματα των Coldplay που έγιναν σε μία παμπ στο Camden. Σκεφτείτε ότι στο ντοκιμαντέρ βλέπουμε πολύ σπάνια ντοκουμέντα, όπως τις πρώτες εμφανίσεις της Dua Lipa και των Coldplay όταν ήταν παντελώς 'άγνωστοι. Στο ντοκιμαντέρ μιλάει κι ένας παραγωγός από δισκογραφική που πήγε και είδε τους Coldplay αλλά δεν του γέμισαν το μάτι και δεν υπέγραψε μαζί τους. Αξιος!

Βλέπουμε την Amy στις αρχικές της συναυλίες, τους Oasis, τους The Libertines, τους Madness στην πρώτη-πρώτη τους εμφάνιση στην παμπ The Dublin Castle, τους James, την Little Simz, τους φοβερούς και τρομερούς Bob Vylan, τον YUNGBLUD, τους Carl Cox και Boy George και πολλούς ακόμα. Μαθαίνουμε για την κουλτούρα της περιοχής, μιλούν και οι ιδιοκτήτες των μαγαζιών.

Αξίζει πολύ για τους φίλους της μουσικής. Εχει και δυνατή υπογραφή, «series director» συνολικά είναι ο Asif Kapadia που έκανε το (καταπληκτικό) «Amy».

Αύριο θα σας πούμε για το «ντοκιμαντέρ που αξίζει να δείτε Νο 2».