Μισό αιώνα στο ραδιόφωνο ο Γιάννης Ευθυμίου

Μισό αιώνα στο ραδιόφωνο ο Γιάννης Ευθυμίου
Ακολουθήστε μας στο Google news

Και συνεχίζει ακάθεκτος!

15 Απριλίου 2024

Ο Γιάννης Ευθυμίου λοιπόν συμπλήρωσε (από πέρυσι) 50 χρόνια πίσω από το μικρόφωνο στο αέρα του ραδιοφώνου ασχολούμενος με το καλό λαϊκό τραγούδι. Από το Μάιο του 2020 και τα τέσσερα τελευταία χρόνια κρατάει τη πολύ βραδινή ζώνη (2.00 με 5.00) τα ξημερώματα από τη Δευτέρα μέχρι τη Παρασκευή στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ.

Στον πρώτο χρόνο του γυμνασίου (1973) κατασκευάζει πειρατικό ραδιόφωνο στα μεσαία και αρχίζει εκπομπές ασχολούμενος και με το λαϊκό τραγούδι. Μέχρι την άνθηση της ιδιωτικής ραδιοφωνίας (1987) συμμετέχει ενεργά στην ίδρυση και κατασκευή του δημοτικού ραδιοφώνου στον Άγιο Λουκά της Λαμίας (Πολύχρωμα FM 95,1).

Το 1989 έρχεται στην Αθήνα και με τη βοήθεια του αείμνηστου Παναγιώτη Γεραμάνη αρχίζει να εργάζεται ως νυχτερινός αστυνομικός συντάκτης στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», ενώ συγχρόνως συνεργάζεται και με τη βραδινή ζώνη του ραδιοφώνου του Οργανισμού Λαμπράκη (TOP FM 92,1) στους «Άγγελους του TOP FM» με την Νάνση Κανέλλη.

Το 1992 κάνει εκπομπή παραδοσιακού τραγουδιού με το αείμνηστο Αριστείδη Μόσχο στο δημοτικό ραδιόφωνο των Άνω Λιοσίων (Ξένιος FM 94,3) και με διευθυντή τον Λάκη Χαλκιά.

Το 1994 αρχίζουν να στήνονται τα «Λαϊκά Μονοπάτια». Το 1995 ξεκινά μεταμεσονύχτιες εκπομπές στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 97,1 ενώνοντας τους απανταχού Έλληνες, διότι η δημοφιλέστερη εκπομπή της νύχτας ακουγόταν και δορυφορικά σ' όλη τη γη.

Από το 2010 τα «Λαϊκά Μονοπάτια» έχουν το δικό τους διαδικτυακό ραδιόφωνο (www.laika-monopatia.gr). Στην Αθήνα αναμετέδιδε την εκπομπή ο ART FM 90,6 και σε όλη την Ελλάδα παλιοί συνεργάτες από τον ΑΝΤ1 FM - μέχρι το 2020.

Να του ευχηθούμε από το e-tetRadio, τι να του ευχηθούμε; Άλλα 10 χρόνια τουλάχιστον. Και τότε τα ξαναλέμε με νέες ευχές!