Μόνο 3,3% έκανε το «Μουσικό Κουτί», τζάμπα το μαναφούκι για τον Λάνθιμο

Μόνο 3,3% έκανε το «Μουσικό Κουτί», τζάμπα το μαναφούκι για τον Λάνθιμο
Ακολουθήστε μας στο Google news

Δεν αλλάζει τίποτε σε αυτή τη χώρα, μη νομίζετε...

09 Ιανουαρίου 2024

Την Κυριακή, στις 21:00, στην ΕΡΤ1, στο τηλεοπτικό prime time δηλαδή, προβλήθηκε το πρώτο επεισόδιο από το ανανεωμένο «Μουσικό Κουτί». Καλεσμένοι του Νίκου Πορτοκάλογλου και της Ρένας Μόρφη ήταν δύο πολύ σπουδαία ονόματα της μουσικής, η Μαρία Φαραντούρη και ο Zülfü Livaneli.

Τα νούμερα που έκανε η εκπομπή είναι εντελώς απογοητευτικά: μόλις 5% στο σύνολο του κοινού και, ακόμα χειρότερα, 3,3% στο δυναμικό κοινό.

Την ίδια ώρα το «Survivor» στον ΣΚΑΪ, αυτό το ριάλιτι της συμφοράς, σημείωνε 28,6% στο σύνολο και 24,8% στο «δυναμικό κοινό»! Το παρακολούθησαν 1.153.717 τηλεθεατές.

Τις τελευταίες ημέρες όπως θα έχετε διαπιστώσει όλοι γίνεται ένας χαμός στα social media για το Poor Things του Γιώργου Λάνθιμου. Ατελείωτες κόντρες, άλλοι υπέρ της ταινίας (η συντριπτική πλειοψηφία) και άλλοι κατά που βαρέθηκαν βλέποντας την κότα με το κεφάλι γουρουνιού και τον άνθρωπο-κατσίκα. Ήρθαν και οι Χρυσές Σφαίρες και το απογείωσαν το πράγμα.

Ξέρετε, δημιουργούσε μία ελπίδα ότι «τσακωνόμασταν» για μία ταινία κι έναν σκηνοθέτη. Όχι ότι πίστευε κανείς βέβαια ότι άλλαξε κάτι, όχι φυσικά, αλλά είναι καλύτερο να βλέπεις κόντρες για ένα φιλμ από το να βλέπεις κόντρες για κάτι που είπε ο Γιώργος Λιάγκας.

Ο Λάνθιμος όμως αντικαταστάθηκε με συνοπτικές διαδικασίες από το πέναλτι του Ολυμπιακού και το «Μουσικό Κουτί» έφαγε τη σκόνη του «Survivor» συγκεντρώνοντας, συγκριτικά, ούτε καν το 1/10 των τηλεθεατών. Αθάνατη (η Ελλάδα μας).

(Το σκίτσο είναι τοιυ Δερμετζόγλου από το TVXS)