Από που κι ως που, Μητσοτάκης και Μενδώνη, νιώθουν υπερήφανοι για τον Λάνθιμο;

Από που κι ως που, Μητσοτάκης και Μενδώνη, νιώθουν υπερήφανοι για τον Λάνθιμο;
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ας αφήσουν την ελληνική περηφάνεια για άλλους...

08 Ιανουαρίου 2024

 

Τα συγχαρητήριά του στον Γιώργο Λάνθιμο για το βραβείο που κέρδισε στις Χρυσές Σφαίρες για το «Poor Things», εξέφρασε μέσω social media ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ανάμεσα στα διάφορα κοινότοπα που αναφέρει, λέει και τον σκηνοθέτη με το μικρό του όνομα, για τη Χρυσή Σφαίρα που «αναδεικνύει τον Γιώργο σε έναν από τους πιο μεγάλους σύγχρονους σκηνοθέτες». Πες κι εσύ Γιώργο (κατά το «πες κι εσύ Σωτήρη» αν θυμάστε...).

Στο τέλος λοιπόν της δήλωσής του ο κ. Μητσοτάκης δηλώνει και αυτός εθνικά περήφανος: «Είμαστε όλοι υπερήφανοι. Συγχαρητήρια και πάλι!».

Εθνικά υπερήφανη δήλωνε και η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, πριν από μερικούς μήνες, με αφορμή την απονομή του «Χρυσού Λέοντα», του μεγάλου βραβείου του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, στον Γιώργο Λάνθιμο. «Είναι ένα μήνυμα ελπίδας και ανάτασης για την Ελλάδα της προσπάθειας και της δημιουργίας», έλεγε.

 

Δικαιούνται όμως οι δύο τους, μετά από 5 χρόνια στην κυβέρνηση και υπεύθυνοι της κρατικής πολιτικής για τον πολιτισμό, να πανηγυρίζουν για τη μεγάλη επιτυχία ενός Έλληνα σκηνοθέτη;

Την απάντηση την έδωσε εμμέσως ο ίδιος ο Γιώργος Λάνθιμος, όταν είχε έρθει προ ημερών στην Αθήνα για το promo της ταινίας: «Όταν ψάχναμε μέρος και καταλήξαμε στη Βουδαπέστη, όλες οι επιλογές ήταν ανοιχτές, ακόμα και η Ελλάδα, αλλά αποκλείστηκε γιατί εδώ δεν υπάρχουν στούντιο. Ούτε η τεχνική γνώση και η εμπειρία της κατασκευής τέτοιου επιπέδου σκηνικών. Η Ουγγαρία έχει τα μεγαλύτερα στούντιο στην Ευρώπη και μία παράδοση στην κατασκευή σκηνικών».

Τι έχουν κάνει αλήθεια για τον κινηματογράφο Μητσοτάκης και Μενδώνη ώστε να θριαμβολογούν για τη Χρυσή Σφαίρα του Λάνθιμου;

Απάντηση: Έκλεισαν το ΙΝΤΕΑΛ.