Να δείτε τη μίνι σειρά «The Gold», κλασικό αστυνομικό και «κλασικά» βρετανικό

Να δείτε τη μίνι σειρά «The Gold», κλασικό αστυνομικό και «κλασικά» βρετανικό
Ακολουθήστε μας στο Google news

Από αυτά τα βρετανικά αστυνομικά που τα απολαμβάνεις.

05 Ιανουαρίου 2024

«The Gold» λοιπόν, παραγωγής 2023 (προβλήθηκε στο BBC One και ανέβηκε στο iPlayer του BBC στις 12 Φεβρουαρίου), βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα. Παρουσιάζει την περίφημη ληστεία του Brink's-Mat το 1983, που μέχρι τότε αποτελούσε τη μεγαλύτερη ληστεία όλων των εποχών. Οι διαρρήκτες, χωρίς να το γνωρίζουν, ανοίγοντας μια αποθήκη κοντά στο αεροδρόμιο του Χίθροου, έπεσαν πάνω σε τόνους χρυσού (τρέχουσας αξίας όπως υπολογίζεται περίπου 100 εκατομμυρίων ευρώ!).

Η μίνι σειρά έχει 6 ωριαία και μεστά επεισόδια. Δηλαδή τη βλέπετε μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο άνετα και ξεκούραστα. Βλέπουμε στην αρχή-αρχή τη ληστεία του χρυσού από τη συμμορία με επικεφαλής τον Μίκι ΜακΑβόι, πως πλησιάζει τον έμπορο χρυσού Κένεθ Νόγιε για να δουν τι θα κάνουν, πως αναλαμβάνει ένας πονηρός δικηγόρος (Έντουιν Κούπερ) να προχωρήσει τη δουλειά για το ξέπλυμα του χρήματος κ.ο.κ. Κεντρικό ρόλο στη σειρά παίζει ο επιθεωρητής της αστυνομίας που προσπαθεί να εξιχνιάσει την υπόθεση, ο Μπράιαν Μπόις, ένας καταπληκτικός στο ρόλο Hugh Bonneville (από το Downton Abbey αν θυμάστε).

Η σειρά, επαναλαμβάνουμε, αξίζει και με το παραπάνω. Υπάρχει και ένα ντοκιμαντέρ του BBC για τη ληστεία, το «The Gold: The Inside Story». Θα το βρείτε στην πλατφόρμα της Cosmote.