Lanthimos Anthology, όλες οι ταινίες του Γιώργου Λάνθιμου σε ειδική κατηγορία στο Vodafone TV

Lanthimos Anthology, όλες οι ταινίες του Γιώργου Λάνθιμου σε ειδική κατηγορία στο Vodafone TV
Ακολουθήστε μας στο Google news

Από σήμερα!

04 Ιανουαρίου 2024

Για πρώτη φορά αποκλειστικά στο Vodafone TV βρίσκεται διαθέσιμη ολόκληρη η φιλμογραφία του μεγάλου Έλληνα σκηνοθέτη. Από την «Κινέττα», τον υποψήφιο για Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας «Κυνόδοντα» και τις βραβευμένες στη Βενετία «Άλπεις», τον υποψήφιο για Όσκαρ Πρωτότυπου Σεναρίου «Αστακό», το βραβευμένο στις Κάννες «Θάνατο του Ιερού Ελαφιού, μέχρι του μικρού μήκους «Nimic» με τον Ματ Ντίλον, και την υποψήφια για 10 Όσκαρ «Ευνοούμενη» στο Disney+, όλος ο Γιώργος Λάνθιμος είναι αποκλειστικά στο VodafoneTV.

Στην κατηγορία LANTHIMOS ANTHOLOGY

ΚΙΝΕΤΤΑ (2005)

Σκηνοθεσία: Γιώργος Λάνθιμος
Σενάριο: Γιώργος Λάνθιμος, Γιώργος Κανακάκης
Πρωταγωνιστούν: Άρης Σερβετάλης, Ευαγγελία Ράντου, Κώστας Ξυκόμηνος
Διάρκεια: 95’
Σύνοψη: Η Κινέττα το καλοκαίρι αποτελεί πολυσύχναστο θέρετρο, το χειμώνα όμως είναι καταφύγιο για αλλοδαπούς εργάτες. Ένας μυστικός αστυνομικός, παθιασμένος με τα κασετόφωνα και τις Ρωσίδες, ερευνά μια σειρά από δολοφονίες που έγιναν πρόσφατα στην περιοχή με την βοήθεια ενός υπαλλήλου φωτογραφείου και μιας νεαρής καθαρίστριας ξενοδοχείου, που υποδύεται τα θύματα. Το παράξενο αυτό τρίο αναπαριστά τον ένα φόνο μετά τον άλλο, ο υπάλληλος του φωτογραφείου ερωτεύεται την καμαριέρα και η καθαρίστρια δίνεται ολοκληρωτικά στον ρόλο της, προσπαθώντας να γίνει το τέλειο θύμα.

ΚΥΝΟΔΟΝΤΑΣ (Dogtooth) (2009)

Σκηνοθεσία: Γιώργος Λάνθιμος
Σενάριο: Γιώργος Λάνθιμος, Ευθύμης Φιλίππου
Πρωταγωνιστούν: Αγγελική Παπούλια, Χρήστος Στέργιογλου, Μισέλ Βάλεϋ, Χρήστος Πασσαλής, Μαίρη Τσώνη, Άννα Καλαϊτζίδου
Διάρκεια: 94’
[Υποψηφιότητα για Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας, Βραβείο UnCertainRegard / Ένα Κάποιο Βλέμμα στο Φεστιβάλ των Καννών, Βραβείο επιτροπής και βραβείο ερμηνείας για την Αγγελική Παπούλια στο φεστιβάλ του Σεράγεβο]
Σύνοψη: Ο πατέρας, η μητέρα και τα τρία τους παιδιά ζουν σε μια μονοκατοικία έξω από την πόλη. Γύρω από το σπίτι υπάρχει ένας ψηλός φράχτης. Τα παιδιά δεν έχουν φύγει ποτέ από το σπίτι. Διαπαιδαγωγούνται, ψυχαγωγούνται, βαριούνται και αθλούνται έτσι όπως οι γονείς τους πιστεύουν ότι θα έπρεπε, χωρίς κανένα εξωτερικό ερέθισμα. Τα παιδιά επίσης πιστεύουν ότι τα αεροπλάνα που πετάνε πάνω από το σπίτι είναι παιχνίδια και ότι τα ζόμπι είναι μικρά κίτρινα λουλούδια. Ο μόνος άνθρωπος που μπαίνει μέσα στο σπίτι είναι η Χριστίνα, η οποία δουλεύει σαν φρουρός security στο εργοστάσιο του πατέρα. Ο πατέρας κανονίζει τις επισκέψεις της στο σπίτι με σκοπό να κατευνάζει τις σεξουαλικές ορμές του γιου. Όλη η οικογένεια, και ιδιαίτερα η μεγάλη κόρη, λατρεύει την Χριστίνα. Μια μέρα η Χριστίνα κάνει δώρο στην μεγάλη κόρη μια στέκα για τα μαλλιά ζητώντας της κάτι άλλο σε αντάλλαγμα.

ΑΛΠΕΙΣ (Alps) (2011)

Σκηνοθεσία: Γιώργος Λάνθιμος
Σενάριο: Γιώργος Λάνθιμος, Ευθύμης Φιλίππου
Πρωταγωνιστούν: Άρης Σερβετάλης, Αγγελική Παπούλια, Αριάν Λαμπέντ, Τζόνι Βεκρής, Σταύρος Ψυλλάκης, Ευθύμης Φιλίππου
Διάρκεια: 93’
[Βραβείο Καλύτερου Σεναρίου στο φεστιβάλ Βενετίας, βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο φεστιβάλ του Σίδνεϊ]
Σύνοψη: Μια νοσοκόμα, ένας τραυματιοφορέας, μια αθλήτρια ρυθμικής γυμναστικής και ο προπονητής της έχουν δημιουργήσει μια ομάδα. Αντικαθιστούν νεκρούς ανθρώπους. Προσλαμβάνονται από τους φίλους και τους συγγενείς των νεκρών. Η ομάδα ονομάζεται Άλπεις και ο αρχηγός της, ο τραυματιοφορέας, ονομάζεται MontBlanc. Τα μέλη της ομάδας είναι υποχρεωμένα να λειτουργούν σύμφωνα με κάποιους κανόνες που έχει ορίσει ο αρχηγός. Η νοσοκόμα όμως δεν υπακούει αυτούς τους κανόνες.

Ο ΑΣΤΑΚΟΣ (The Lobster) (2015)

Σκηνοθεσία: Γιώργος Λάνθιμος
Σενάριο: Γιώργος Λάνθιμος, Ευθύμης Φιλίππου
Πρωταγωνιστούν: Κόλιν Φάρελ, Ρέιτσελ Βάις, Λέα Σεϊντού, Μπεν Γουίσο, Ολίβια Κόλμαν, Αγγελική Παπούλια, Αριάν Λαμπέντ, Τζον Σι Ράιλι
Διάρκεια: 118’
[Ειδικό βραβείο της Επιτροπής στο φεστιβάλ των Καννών, Υποψηφιότητα για Όσκαρ Πρωτότυπου Σεναρίου, Υποψηφιότητα για BAFTA Καλύτερης Βρετανικής Ταινίας, Καλύτερη Ξενόγλωσση Ταινία στα βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου]
Σύνοψη: Μια μη συμβατική ερωτική ιστορία που λαμβάνει χώρα σε ένα κοντινό μέλλον όπου οι άνθρωποι που μένουν μόνοι, είτε επειδή χωρίζουν είτε επειδή πεθαίνει ο σύντροφός τους, συλλαμβάνονται και μεταφέρονται στο Ξενοδοχείο. Εκεί είναι υποχρεωμένοι - σε διάστημα 45 ημερών- να βρούν κάποιον με τον οποίο ταιριάζουν και να γίνουν ζευγάρι. Αν δεν τα καταφέρουν μετατρέπονται σε κάποιο ζώο της επιλογής τους. Ένας άντρας, μεταφέρεται στο Ξενοδοχείο, και απελπισμένος κάποια στιγμή δραπετεύει στο Δάσος όπου ζουν οι Μοναχικοί. Εκεί ερωτεύεται μια γυναίκα, πράγμα το οποίο είναι ενάντια στους κανόνες των Μοναχικών.

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΕΛΑΦΙΟΥ (The Killing of a Sacred Deer) (2017)

Σκηνοθεσία: Γιώργος Λάνθιμος
Σενάριο: Γιώργος Λάνθιμος, Ευθύμης Φιλίππου
Πρωταγωνιστούν: Νικόλ Κίντμαν, Κόλιν Φάρελ, Μπάρι Κέογκαν, Αλίσια Σίλβερστοουν
Διάρκεια: 120’
[Βραβείο σεναρίου στο φεστιβάλ των Καννών]
Σύνοψη: Ο Στήβεν είναι ένας διαπρεπής καρδιοχειρουργός, παντρεμένος με την Άννα, μία καταξιωμένη οφθαλμίατρο. Είναι ευκατάστατοι και ζουν ευτυχισμένοι με τα δύο τους παιδιά, την έφηβη Κιμ και τον δωδεκάχρονο Μπομπ. O Στήβεν έχει αναπτύξει φιλική σχέση με τον Μάρτιν, ένα δεκαεξάχρονο αγόρι, ορφανό από πατέρα, το οποίο έχει υπό την προστασία του. Τα πράγματα παίρνουν ολέθρια τροπή όταν ο Στήβεν συστήνει τον Μάρτιν στην οικογένεια του. Το νεαρό αγόρι αναστατώνει τον κόσμο τους και υποχρεώνει τον Στήβεν να επιλέξει ανάμεσα σε μια ακραία θυσία ή τον κίνδυνο να χάσει τα πάντα.

Η ΕΥΝΟΟΥΜΕΝΗ (The Favourite) (2018)

Σκηνοθεσία: Γιώργος Λάνθιμος
Σενάριο: Τόνι ΜακΝαμάρα, Ντέμπορα Ντέιβις
Πρωταγωνιστούν: Ολίβια Κόλμαν, Έμα Στόουν, Ρέιτσελ Βάις, Νίκολας Χουλτ
Διάρκεια: 119’
[10 υποψηφιότητες για βραβεία Όσκαρ μεταξύ των οποίων για Καλύτερη Ταινία και Καλύτερη Σκηνοθεσία, Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου για την Ολίβια Κόλμαν, Μεγάλο Βραβείο και Βραβείο Ερμηνείας για την Ολίβια Κόλμαν στο φεστιβάλ Βενετίας, 7 βραβεία BAFTA, Καλύτερη Ευρωπαϊκή Ταινία της Χρονιάς]
Σύνοψη: Η σχέση ανάμεσα στην βασίλισσα Άννα και της πιο εκλεκτής της φίλης, λαίδης Σάρα απειλείται από τον ερχομό της Αμπιγκαίλ, μιας καινούργιας υπηρέτριας.

ΝΙΜΙC (2019)

Σκηνοθεσία: Γιώργος Λάνθιμος
Σενάριο: Γιώργος Λάνθιμος, Ευθύμης Φιλίππου
Βασισμένο σε μια ιδέα του Ντέιβιντ Κολμπούζ
Πρωταγωνιστούν: Ματ Ντίλον, Δάφνη Πατακιά, Σούζαν Ελ
Διάρκεια: 12’
Σύνοψη: Ένας τσελίστας συναντά μια άγνωστη γυναίκα, που επιφέρει ριζικές αλλαγές στην ζωή του.