Ο Lindsey Buckingham τιμά τη Christine McVie

Ο Lindsey Buckingham τιμά τη Christine McVie
Ακολουθήστε μας στο Google news

«Ο ξαφνικός θάνατος της Christine McVie είναι βαθιά σπαρακτικός».

04 Δεκεμβρίου 2022

 

Του Ηλία Σελιμά

Ο Lindsey Buckingham έκανε τα πρώτα του σχόλια μετά το θάνατο της Christine McVie, χαρακτηρίζοντας την εκλιπούσα συμπαίκτρια του στους Fleetwood Mac "μουσική του σύντροφο".

"Ο ξαφνικός θάνατος της Christine McVie είναι βαθιά σπαρακτικός", ξεκίνησε ο Buckingham το μήνυμά του, που δημοσιεύτηκε στο Instagram. "Όχι μόνο ήμασταν μαζί μέρος της μαγικής οικογένειας των Fleetwood Mac, για μένα η Christine ήταν μια μουσική σύντροφος, μια φίλη, μια αδελφή ψυχή, μια αδελφή. Για πάνω από τέσσερις δεκαετίες, βοηθήσαμε η μία την άλλη να δημιουργήσει ένα υπέροχο έργο και μια διαρκή κληρονομιά που συνεχίζει να έχει απήχηση μέχρι σήμερα. Αισθάνομαι πολύ τυχερός που τη γνώρισα. Αν και θα μας λείψει βαθιά, το πνεύμα της θα συνεχίσει να ζει μέσα από αυτό το έργο και την κληρονομιά της".

Ο Buckingham εντάχθηκε στους Fleetwood Mac, μαζί με τη Stevie Nicks, την τελευταία ημέρα του 1974. Γρήγορα ανέπτυξε μια συνθετική συγγένεια με την McVie, η οποία σε εκείνο το σημείο ήταν στο συγκρότημα από το 1970.

"Θυμάμαι ότι ήμουν σε πρόβες με την Christine και την υπόλοιπη μπάντα πριν κόψουμε το πρώτο άλμπουμ", θυμάται ο Buckingham δεκαετίες αργότερα, "και ήταν τόσο ξεκάθαρο αμέσως ότι εκείνη και εγώ είχαμε αυτό το πράγμα. Πιθανώς το πρώτο πράγμα που με χτύπησε όταν ήμουν στους Fleetwood Mac ήταν ότι είχα απόλυτη επίγνωση ότι είχα κάτι να συνεισφέρω στα τραγούδια της Christine. Ήταν ανοιχτή στο να παίρνω ελευθερίες στα τραγούδια της και από τότε είναι έτσι".

Η McVie και ο Buckingham συνεργάστηκαν συνολικά σε πέντε στούντιο άλμπουμ των Fleetwood Mac, καθώς και σε μία κυκλοφορία ως ντουέτο, το Lindsey Buckingham/Christine McVie του 2017.

Ο ξαφνικός θάνατος της McVie σε ηλικία 79 ετών προκάλεσε σοκ στον κόσμο της ροκ. Σε κοινή τους δήλωση, οι Fleetwood Mac θυμήθηκαν την μουσικό ως "πραγματικά μοναδική , ξεχωριστή και ταλαντούχα πέρα από κάθε μέτρο". Σε μια ξεχωριστή ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Nicks αποκάλεσε τη McVie την "καλύτερη φίλη της σε ολόκληρο τον κόσμο". "Θα σε δω στην άλλη πλευρά, αγάπη μου", πρόσθεσε η εμβληματική frontwoman. "Μην με ξεχάσεις".