Ο Gary Rossington αποκαλεί τους Lynyrd Skynyrd «Tribute Band»

Ο Gary Rossington αποκαλεί τους Lynyrd Skynyrd «Tribute Band»
Ακολουθήστε μας στο Google news

«Οι νότες είναι οι ίδιες και τα τραγούδια είναι τα ίδια. Για μένα ακούγονται καλά. Ακούγεται σαν το συγκρότημά μας»

04 Δεκεμβρίου 2022

 

Του Ηλία Σελιμά

Ο Gary Rossington, το μοναδικό εναπομείναν αρχικό μέλος των Lynyrd Skynyrd, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τη συνεχιζόμενη δημοτικότητα του συγκροτήματος της Southern ροκ.

"Είναι ένα tribute band αυτή τη στιγμή και όλοι ξέρουν ότι δεν είναι το αυθεντικό", εξήγησε ο κιθαρίστας στο Rolling Stone. "Όλοι όσοι έρχονται να μας δουν το λένε αυτό κατά τη διάρκεια της συναυλίας και πιθανώς το γνωρίζουν πριν καν φτάσουν εκεί. Αλλά ο κόσμος εξακολουθεί να έρχεται για να το ακούσει ζωντανά".

Σε κάθε συναυλία των Lynyrd Skynyrd, το συγκρότημα τιμά τα αποβιώσαντα πρώην μέλη του, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που έχασαν τη ζωή τους σε ένα τραγικό αεροπορικό δυστύχημα το 1977.

Ο Ρόσινγκτον, σήμερα 71 ετών, έχει τα δικά του προβλήματα υγείας τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένων πολλαπλών επεμβάσεων στην καρδιά. Αυτά τα προβλήματα ανάγκασαν τον κιθαρίστα να χάσει πολλές συναυλίες, και ακόμα και σε όσες συναυλίες είναι σε θέση να παίξει, ο Rossington συχνά μένει εκτός ενός μέρους του σετ, δίνοντας τα κιθαριστικά καθήκοντα στον Damon Johnson.

Ο Rossington παραδέχτηκε ότι περνάει "πολλά διαφορετικά συναισθήματα" παρακολουθώντας τους Lynyrd Skynyrd από το πλάι της σκηνής. "Οι νότες είναι οι ίδιες και τα τραγούδια είναι τα ίδια. Για μένα ακούγονται καλά. Ακούγεται σαν το συγκρότημά μας", εξήγησε. "Κοιτάζω έξω και δεν βλέπω την αυθεντική μπάντα - είναι παράξενο. Και μετά κοιτάζω έξω και βλέπω έναν αντικαταστάτη μου, το οποίο είναι παράξενο. Και μόνο που ακούω τα τραγούδια χωρίς εμένα να παίζω σε αυτά ζωντανά είναι πολύ παράξενο".

Παρά τα " περίεργα πράγματα που συμβαίνουν", ο κιθαρίστας είναι τελικά χαρούμενος που η μουσική των Lynyrd Skynyrd εξακολουθεί να συνδέεται με τους ανθρώπους. "Το να βλέπεις τους νέους να την απολαμβάνουν κάνει την καρδιά σου να ζεσταίνεται".

Αυτό το συναίσθημα πιστεύει ο Rossington ότι θα το μοιράζονταν και οι πρώην συμπαίκτες του. "Εγώ, ο Allen [Collins] και ο Ronnie [Van Zant] ξεκινήσαμε αυτό το συγκρότημα με το όνειρο να κάνουμε κάτι μεγάλο, και αυτό το όνειρο έγινε πραγματικότητα. Θα τους άρεσε πολύ αν η μουσική τους παιζόταν ακόμα όταν θα έχουν φύγει".

Οι Lynyrd Skynyrd ανακοίνωσαν την αποχαιρετιστήρια περιοδεία τους το 2018, ωστόσο η πανδημία καθυστέρησε τελικά τα σχέδια αυτά. Οι λεπτομέρειες σχετικά με το πότε - ή αν - οι Skynyrd θα αποσυρθούν από τους δρόμους παραμένουν θολές.

"Σε μερικά χρόνια υποτίθεται ότι ενδεχομένως θα σταματήσει, και ίσως και όχι", σημείωσε ο Rossington. "Απλά δεν ξέρω, γιατί ποιος μπορεί να προβλέψει το μέλλον; Τότε θα αποφασίσουμε τι πραγματικά πρόκειται να συμβεί".