Ο James Hetfield για την επιστροφή των Metallica

Ο James Hetfield για την επιστροφή των Metallica
Ακολουθήστε μας στο Google news

«Υπήρξε πολύ σκοτάδι στη ζωή μου... αλλά χωρίς σκοτάδι δεν υπάρχει φως».

05 Δεκεμβρίου 2022

 

Του Ηλία Σελιμά

Για τους οπαδούς των Metallica, τα Χριστούγεννα ήρθαν νωρίς στις 28 Νοεμβρίου, καθώς τα metal μεγαθήρια από το Σαν Φρανσίσκο εμφανίστηκαν τυχαία με ένα single-έκπληξη, το Lux Æterna, την ανακοίνωση του 12ου στούντιο άλμπουμ τους, 72 Seasons, και λεπτομέρειες για μια εκτεταμένη παγκόσμια περιοδεία το 2023/24, με δύο βραδιές σε όλο τον κόσμο, από το Άμστερνταμ (27 και 29 Απριλίου 2023) έως την Πόλη του Μεξικού (27 και 29 Σεπτεμβρίου 2024).

Ξεκινώντας την καμπάνια προώθησης της νέας δουλειάς του συγκροτήματος, ο ντράμερ Lars Ulrich εμφανίστηκε στην εκπομπή του Howard Stern στο SiriusXM στις 28 Νοεμβρίου, και τώρα ο James Hetfield μπήκε και αυτός στο παιχνίδι, για να δώσει στους οπαδούς του λίγες περισσότερες πληροφορίες για το παρασκήνιο του νέου δίσκου.

"Το 72 Seasons προέκυψε από ένα βιβλίο που διάβαζα για την παιδική ηλικία, βασικά, και την ταξινόμηση της παιδικής ηλικίας ως ενήλικας", λέει ο Hetfield, σε μια δήλωση που μοιράστηκε στον ραδιοφωνικό σταθμό Alt 105.1 του Louisville. "Και 72 Seasons είναι βασικά τα πρώτα 18 χρόνια της ζωής σου. Πώς εξελίσσεσαι και μεγαλώνεις και ωριμάζεις και αναπτύσσεις τις δικές σου ιδέες και την ταυτότητα του εαυτού σου μετά από αυτές τις πρώτες 72 εποχές;"

"Κάποια πράγματα είναι πιο δύσκολα από άλλα - ξέρετε, κάποια πράγματα δεν μπορείς να τα ξεχάσεις και σε συνοδεύουν για το υπόλοιπο της ζωής σου, ενώ άλλα πράγματα μπορείς να γυρίσεις την κασέτα πίσω και να φτιάξεις μια νέα κασέτα στη ζωή σου. Οπότε αυτό είναι το πραγματικά ενδιαφέρον κομμάτι για μένα, το πώς μπορείς να αντιμετωπίσεις αυτές τις καταστάσεις ως ενήλικας και να ωριμάσεις".

" Έχει υπάρξει πολύ σκοτάδι στη ζωή μου", συνέχισε ο Hetfield, "και στην καριέρα μας και στα πράγματα που συνέβησαν μαζί μας, αλλά πάντα έχοντας μια αίσθηση ελπίδας, πάντα έχοντας το φως που υπάρχει μέσα σε αυτό το σκοτάδι... Χωρίς σκοτάδι, δεν υπάρχει φως, και το να μπορούμε να επικεντρωθούμε λίγο περισσότερο στο φως στη ζωή αντί για όλο αυτό το... πώς ήταν κάποτε και πόσο φρικτό είναι".

"Υπάρχουν πολλά καλά πράγματα που συμβαίνουν στη ζωή - επικεντρώνομαι σε αυτά αντί γι' αυτό, και αυτό βοηθάει στην ισορροπία της ζωής μου. Και δεν υπάρχει ένα μόνο νόημα, όλοι έχουν κάποια αίσθηση ελπίδας ή φωτός στη ζωή τους και, προφανώς, η μουσική είναι η δική μου. Και το τραγούδι μιλάει συγκεκριμένα για τη συγκέντρωση των ανθρώπων σε μια συναυλία και [να] μπορείς να δεις τη χαρά και τη ζωή και την αγάπη που βγαίνει από τη μουσική και την οικογένεια και τη συγγένεια σε αυτό, και απλά μια αίσθηση ανάτασης".

"Το Lux Æterna είναι ένα αισιόδοξο, γρήγορο και χαρούμενο τραγούδι", δήλωσε, "πραγματικά ενδεικτικό του New Wave Of British [Heavy] Metal, οπότε είναι ένα είδος riff που επιστρέφει στη δεκαετία του '80. Είναι απλά διασκεδαστικό και με κάνει να κουνιέμαι από την θέση μου. Ήταν διασκεδαστικό να φτιάχνουμε το βίντεο, διασκεδαστικό να ηχογραφούμε ένα τραγούδι που βγαίνει πολύ εύκολα, που ήταν ένα πολύ εύκολο τραγούδι για να το γράψουμε και να το εκτελέσουμε, όπως είπα, μοιάζει πολύ με τις αρχές της δεκαετίας του '80 για εμάς".