Οι U2 λαμβάνουν τιμητική διάκριση μαζί με τον George Clooney

Οι U2 λαμβάνουν τιμητική διάκριση μαζί με τον George Clooney
Ακολουθήστε μας στο Google news

Από το Kennedy Center.

05 Δεκεμβρίου 2022

 

Του Ηλία Σελιμά

Το ιρλανδικό ροκ συγκρότημα U2, ο ηθοποιός George Clooney, η τραγουδοποιός Amy Grant, η τραγουδίστρια Gladys Knight και η συνθέτρια Tania León τιμήθηκαν την Κυριακή για τη συμβολή τους στις τέχνες σε δεξίωση του Λευκού Οίκου και στην παράσταση Kennedy Center Honors.

Η εκδήλωση του Kennedy Center, που διανύει το 45ο έτος της, αναγνωρίζει αστέρες της μουσικής, της σκηνής και της οθόνης για τη συμβολή τους στον αμερικανικό πολιτισμό. Στη δεξίωση για τους πέντε τιμώμενους στον Λευκό Οίκο που προηγήθηκε, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden απευθύνθηκε προσωπικά στον καθένα, επαινώντας τα ατομικά τους ταλέντα και λέγοντας ότι ενσαρκώνουν το πνεύμα της χώρας.

"Να βλέπουμε ο ένας τον άλλον, να βλέπουμε τους εαυτούς μας ο ένας στον άλλον, να ενωνόμαστε για κοινό σκοπό - απόψε γιορτάζουμε μια πραγματικά εξαιρετική ... ομάδα καλλιτεχνών", δήλωσε ο κ. Μπάιντεν.

Η αίθουσα ήταν γεμάτη με διασημότητες, η δεύτερη εκδήλωση του Λευκού Οίκου με πολλούς σταρ τις τελευταίες ημέρες. Οι ηθοποιοί Julia Roberts και Matt Damon κάθισαν ο ένας δίπλα στον άλλο, μπροστά από τη δημοσιογράφο Katie Couric. Ο πρώην αστυνομικός της Ουάσινγκτον Michael Fanone, ο οποίος ξυλοκοπήθηκε υπερασπιζόμενος το Καπιτώλιο των ΗΠΑ στις 6 Ιανουαρίου 2021, καθόταν δίπλα στον τραγουδιστή Eddie Vedder στην πρώτη σειρά. Μέσα στην όπερα του Kennedy Center, όπου πραγματοποιήθηκε αργότερα η παράσταση, η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ Nancy Pelosi και ο σύζυγός της Paul, ο οποίος αναρρώνει μετά την επίθεση που δέχθηκε τον Οκτώβριο στο σπίτι τους στο Σαν Φρανσίσκο, χειροκροτήθηκαν όρθιοι όταν εμφανίστηκαν σε ένα μπαλκόνι.

Το σόου ανέδειξε το έργο των πέντε καλλιτεχνών και αντιπροσώπευε μια επιστροφή στις εποχές πριν από την έναρξη της πανδημίας του κορονοϊού- το βράδυ της Κυριακής δεν υπήρχε απαίτηση για εξέταση ή μάσκα για να παρευρεθεί κάποιος, παρόλο που εκατοντάδες άνθρωποι πέθαναν από την ασθένεια στις Ηνωμένες Πολιτείες την περασμένη εβδομάδα.

Ο Clooney, ένας ηθοποιός και κινηματογραφιστής που έπαιξε έναν γιατρό στη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά ER του NBC πριν ξεκινήσει μια κινηματογραφική καριέρα που του απέφερε δύο βραβεία Όσκαρ, δήλωσε ότι το να γίνει τιμώμενος του Κέντρου Κένεντι ήταν λίγο αποθαρρυντικό. "Μεγάλωσα σε μια μικρή πόλη στο Κεντάκι και το παρακολουθούσα στην τηλεόραση", δήλωσε ο Clooney στους δημοσιογράφους για τα Kennedy Center Honors, αναφερόμενος στους προηγούμενους νικητές Jimmy Stewart και Robert Redford. "Είναι μια συναρπαστική αδελφότητα για να είσαι μέλος της".

Η Roberts και ο πατέρας του Clooney, Nick, μαζί με τους ηθοποιούς Damon, Don Cheadle και Richard Kind εμφανίστηκαν στη σκηνή του Kennedy Center για να τιμήσουν τον σκηνοθέτη. "Η καλύτερη και σημαντικότερη δουλειά του George είναι ακόμα μπροστά του", δήλωσε ο πατέρας του.

Το ιρλανδικό συγκρότημα U2, με μέλη τους Bono, The Edge, Adam Clayton και Larry Mullen Jr, έχει κερδίσει 22 βραβεία Grammy και εισήχθη στο Rock and Roll Hall of Fame το 2005.