Τσακώνονται και για έναν φράκτη τώρα ο Robbie Williams και ο Jimmy Page

Τσακώνονται και για έναν φράκτη τώρα ο Robbie Williams και ο Jimmy Page
Ακολουθήστε μας στο Google news

Μετά τη γνωστή πισίνα...

05 Δεκεμβρίου 2022

 

Του Ηλία Σελιμά

Εκεί που νομίζαμε ότι όλα ήταν ειρηνικά και αγαπημένα στο Δυτικό Λονδίνο, μπορεί να υπάρχουν νέα προβλήματα μεταξύ του θρύλου των Led Zeppelin Jimmy Page και του λιγότερο αγαπημένου του γείτονα.

Οι σούπερ σταρ μουσικοί βρίσκονται σε αντιπαράθεση από το 2015 για τα σχέδια του Williams να κατασκευάσει πισίνα στο υπόγειο του σπιτιού του στο δυτικό Λονδίνο. Ο πρώην ηγέτης των Zeppelin Page υποστηρίζει εδώ και καιρό ότι αν οι εργασίες προχωρούσαν, θα μπορούσαν να έχουν "καταστροφικές συνέπειες" για την ακεραιότητα του δικού του σπιτιού, του The Tower House, ενός διατηρητέου, ύστερου βικτοριανού αρχοντικού Grade 1, το οποίο βρίσκεται μόλις 13 μέτρα μακριά.

Η μακροχρόνια διαμάχη "Mansion Wars" φάνηκε να ολοκληρώνεται τον Δεκέμβριο του 2018, όταν το Συμβούλιο του Κένσινγκτον και της Τσέλσι έδωσε στον Williams το πράσινο φως για να προχωρήσει, με τον σύμβουλο Quentin Marshall να προτρέπει επίσης το ζευγάρι να αφήσει τις διαφορές του στην άκρη και να μιλήσει. Ο Williams προφανώς συμφώνησε ότι οι οικοδόμοι του θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν "εργαλεία χειρός του 19ου αιώνα" και συσκευές παρακολούθησης αξίας 50.000 λιρών για να διασφαλίσουν ότι τα επίπεδα θορύβου θα παραμείνουν στο ελάχιστο, ώστε να μην ενοχλούν τον 78χρονο γείτονά του.

Ωστόσο, μια νέα αίτηση σχεδιασμού που υπέβαλε ο Williams - ζητώντας άδεια για την ανέγερση ενός φράχτη ύψους 20 μέτρων στον κήπο του - κινδυνεύει να διαταράξει την εύθραυστη ειρήνη μεταξύ των γειτόνων.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα The Sun, η δήλωση που συνοδεύει τη νέα αίτηση έχει ως εξής: «Έχει σημειωθεί ότι λόγω της χρήσης των υφιστάμενων στοιχείων τοίχου και της σημαντικής διατήρησης του εδάφους εντός του οικοπέδου, τα υψόμετρα των τοίχων είναι χαμηλά και επιτρέπουν στους περαστικούς να βλέπουν τον κήπο. Ως μέρος ενός προτεινόμενου σχεδίου εξωραϊσμού, ο μελετητής πρότεινε τη χρήση πέργκολας ως έναν χαμηλού αντίκτυπου τρόπο αύξησης της ιδιωτικότητας εντός του κήπου. Αυτά θα στερεωθούν στο εσωτερικό του τοίχου του κήπου χρησιμοποιώντας αναστρέψιμες στερεώσεις ή σε στύλους που θα χυθούν στο έδαφος σε ορισμένες περιπτώσεις όπου δεν υπάρχουν ζώνες προστασίας των ριζών των δέντρων. Θα εγκατασταθούν διατηρώντας την υπάρχουσα φύτευση και θα βαφτούν σε σκούρο γκρι χρώμα. Η άποψή μας είναι ότι η εν λόγω παρέμβαση θα έχει αμελητέο αντίκτυπο στην αξία κληρονομιάς του ακινήτου... ενώ θα προσθέσει ένα επίπεδο ιδιωτικότητας στους κατοίκους κατά τη χρήση του κήπου».

Η Sun εκτιμά ότι η τελευταία αίτηση του Williams θα "εξοργίσει" την Page και θα αναζωπυρώσει την "πικρή διαμάχη" τους. Το 2019, η εφημερίδα The Telegraph ανέφερε έναν ισχυρισμό ότι ο Williams έπαιζε μουσική της δεκαετίας του '70 για να ενοχλήσει την Page, με βάση μια επιστολή που φέρεται να είχε σταλεί στο Συμβούλιο του Κένσινγκτον και Τσέλσι.

"Η επιτροπή μπορεί να μην γνώριζε ότι ο Robbie Williams έπαιζε δυνατά ροκ μουσική της δεκαετίας του '70 στα εξωτερικά ηχεία όταν έβλεπε τον Jimmy Page έξω από το σπίτι του. Αυτό που είναι πιο ενοχλητικό είναι ότι ο κ. Williams έχει παίξει ροκ ήχους αντίπαλων συγκροτημάτων του τόξου Black Sabbath, Pink Floyd και Deep Purple. Προφανώς γνωρίζει ότι αυτό ενοχλεί τον κ. Jimmy Page. Υπήρξαν επίσης κάποιες αναφορές ότι ο Robbie Williams έχει ντυθεί για να μιμηθεί τον εμβληματικό frontman και τραγουδιστή των Led Zeppelin Robert Plant".

Εκπρόσωπος του Williams δήλωσε στην Telegraph ότι οι ισχυρισμοί είναι "μια πλήρης κατασκευή και ανοησία".