Το νέο νόμισμα των Rolling Stones

Το νέο νόμισμα των Rolling Stones
Ακολουθήστε μας στο Google news

Από τα τελευταία που θα κοπούν με το ομοίωμα της βασίλισσας Ελισάβετ ΙΙ

03 Δεκεμβρίου 2022

Του Ηλία Σελιμά

Το Βασιλικό Νομισματοκοπείο κυκλοφόρησε μια σειρά νομισμάτων περιορισμένης έκδοσης για να γιορτάσει τα 60 χρόνια των Rolling Stones. Τα κέρματα είναι τα τελευταία της σειράς "Μουσικοί θρύλοι" του Νομισματοκοπείου, το οποίο έχει ήδη κυκλοφορήσει κέρματα από τους Queen, τον Elton John και τους Who.

Το νέο κέρμα, που περιγράφεται από το Νομισματοκοπείο ότι αποτυπώνει "το συγκρότημα στο στοιχείο του, στη μέση της παράστασης, μέσω μιας απεικόνισης σιλουέτας που έχει σχεδιαστεί για να αντικατοπτρίζει την ενέργεια και τον ενθουσιασμό της παρακολούθησης των συναυλιών τους", είναι ένα από τα τελευταία που κυκλοφορούν με το ομοίωμα της αείμνηστης Μεγαλειότητάς της Βασίλισσας Ελισάβετ Β'.

"Είμαστε ευτυχείς που μας τιμά ένα επίσημο νόμισμα του Ηνωμένου Βασιλείου", λένε οι ίδιοι. "Ακόμα πιο σημαντικό είναι το γεγονός ότι η κυκλοφορία συμπίπτει με την 60ή επέτειό μας".

Τα χρήματα κυκλοφορούν σε διάφορες εκδόσεις, από μια περιορισμένη σειρά 10.000 μη κυκλοφορημένων νομισμάτων των 5 λιρών που πωλούνται προς 23,50 λίρες, μέχρι το μάλλον πιο πριγκιπικό χρυσό proof νόμισμα των 1.000 λιρών, το οποίο ζυγίζει ένα κιλό και είναι σίγουρα μια ευκαιρία στις 76.135 λίρες.

"Η σειρά μας Music Legends δημιουργεί μια νέα γενιά συλλεκτών νομισμάτων", υπερηφανεύεται η Rebecca Morgan, Διευθύντρια Συλλεκτικών Υπηρεσιών στο Νομισματοκοπείο, τον κρατικό οργανισμό που κατασκευάζει νομίσματα του Ηνωμένου Βασιλείου από το 886 μ.Χ. "Είμαστε στην ευχάριστη θέση να τιμήσουμε τα μουσικά επιτεύγματα των Rolling Stones με αυτό το νέο συλλεκτικό νόμισμα. Ελπίζουμε ότι αυτό αποτελεί τον κατάλληλο φόρο τιμής στα εξήντα χρόνια ροκ εν ρολ μουσικής του συγκροτήματος για τα εκατομμύρια των οπαδών τους σε όλο τον κόσμο.

"Με έναν κατάλογο επιτυχιών που περιλαμβάνει οκτώ νούμερο ένα singles στο Ηνωμένο Βασίλειο, δεκατρία νούμερο ένα άλμπουμ στο Ηνωμένο Βασίλειο και αμέτρητες επιτυχίες διεθνώς, οι Rolling Stones είναι θρύλοι της βρετανικής ροκ και αναμένουμε ότι αυτό το νόμισμα θα είναι απίστευτα περιζήτητο τόσο από τους συλλέκτες κερμάτων όσο και από τους λάτρεις της μουσικής".

Τα κέρματα είναι διαθέσιμα για προπαραγγελία από το Βασιλικό Νομισματοκοπείο.

Σε άλλα νέα για τους Rolling Stones, το συγκρότημα ανακοίνωσε την κυκλοφορία του GRRR Live!, ενός γεμάτου αστέρια live άλμπουμ που ηχογραφήθηκε στο Prudential Center στο Newark του New Jersey στις 15 Δεκεμβρίου 2012, κατά τη διάρκεια της περιοδείας 50 And Counting του συγκροτήματος.