Ο όμιλος ΣΚΑΪ «ανοίγεται» ξανά στους πιο νεαρούς ακροατές

Ο όμιλος ΣΚΑΪ «ανοίγεται» ξανά στους πιο νεαρούς ακροατές
Ακολουθήστε μας στο Google news

Με τις εξαγορές ραδιοσταθμών που πραγματοποίησε τους τελευταίους μήνες.

01 Δεκεμβρίου 2022

Αναμφισβήτητα, ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα στη ραδιοφωνική αγορά της Αθήνας, είναι η δυναμική επιστροφή του ομίλου ΣΚΑΪ στο μουσικό ραδιόφωνο μετά από 4 χρόνια. Από τότε, δηλαδή, που πούλησε τον Μελωδία 99.2 στην Frontstage. Η αρχή έγινε το περασμένο καλοκαίρι, με την εξαγορά του πρώην Party 104, και η συνέχεια δόθηκε το φθινόπωρο με την απόκτηση των Μέντα 88 και Pepper 96.6.

Το προφίλ των ραδιοφώνων που εντάχθηκαν στον ΣΚΑΪ, δείχνει ένα «άνοιγμα» του ομίλου και στα πιο νεανικά ραδιοφωνικά κοινά, για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια. Κάτι το οποίο αποτυπώνεται στις επιδόσεις των σταθμών στις ακροαματικότητες ανά ηλικιακή ομάδα. Ας δούμε σε ποιες ηλικίες συγκεντρώνει τη μεγαλύτερη ακροαματικότητα ο κάθε ραδιοσταθμός, σύμφωνα με τη μέτρηση που έγινε από τις 11/07 έως τις 02/10/2022.

ΜΕΝΤΑ 88
Όπως όλα, σχεδόν, τα «έντεχνα» ραδιόφωνα, έτσι και ο Μέντα έχει το «peak» του στη μεγαλύτερη ηλικιακή ομάδα των μετρήσεων. Το ποσοστό του ανήλθε στο 8,6% στο 55-70, κατακτώντας εκεί την έβδομη θέση.

BWINΣΠΟΡ FM 94.6
Το μέχρι πρότινος πιο «νεανικό» ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, συνήθως ακούγεται περισσότερο στις ηλικίες 40-50 ετών. Στην τελευταία μέτρηση το «peak» του bwinΣΠΟΡ FM ήταν στο 35-44, όπου σημείωσε 9,9% και κατέλαβε την ένατη θέση.

PEPPER 96.6
Ο «εναλλακτικός» ραδιοσταθμός ήταν και είναι πιο δημοφιλής στο «δυναμικό κοινό», όπως και οι περισσότεροι του ανταγωνισμού του. Ο Pepper συγκέντρωσε τη μεγαλύτερη ακροαματικότητα στο 25-34, σημειώνοντας 9,2% και καταλαμβάνοντας την 10η θέση.

ΣΚΑΪ 100.3
«Παραδοσιακά» οι ενημερωτικοί σταθμοί ακούγονται περισσότερο από τις μεγαλύτερες ηλικίες. Έτσι και ο ΣΚΑΪ, ο οποίος είχε το «peak» του στο 55-70 παίρνοντας την πρωτιά με 20,7%.

104 FM
Για τον υπό σύσταση ραδιοσταθμό του ΣΚΑΪ, φυσικά δεν υπάρχουν στοιχεία για την απήχησή του. Ωστόσο το format που έχει εφαρμόσει εδώ και μερικές ημέρες στοχεύει στα πιο νεανικά ραδιοφωνικά κοινά. Όλοι οι νέοι ανταγωνιστές του συγκεντρώνουν τα μεγαλύτερα νούμερα στο 15-24.

Έτσι, ο όμιλος ΣΚΑΪ «παίζει μπάλα» σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες. Στα νεανικά κοινά με τον 104 FM, στο «δυναμικό κοινό» με τον Pepper 96.6 και τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6, και στα μεγαλύτερα κοινά με τον ΣΚΑΪ 100.3 και τον Μέντα 88.

(φώτο: meaculpa.gr)