Ο Γιώργος Αλλαμανής και τα Τραγούδια της Λιλιπούπολης στα «Πρωινά του Τρίτου»

Ο Γιώργος Αλλαμανής και τα Τραγούδια της Λιλιπούπολης στα «Πρωινά του Τρίτου»
Ακολουθήστε μας στο Google news

Συντονιζόμαστε στο Τρίτο Πρόγραμμα.

29 Νοεμβρίου 2022

 

Την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου ο Γιώργος Φλωράκης στην εκπομπή «Όλα τα Πρωινά του Τρίτου» στις 8 το πρωί φιλοξενεί στο studio του Τρίτου τον Γιώργο Αλλαμανή που με το βιβλίο του “Στον Καιρό της Λιλιπούπολης – Η Ανατομία μιας Ραδιοφωνικής Εκπομπής” έριξε φως σε μια από τις σημαντικότερες εκπομπές του ελληνικού Ραδιοφώνου για παιδιά, που αγαπήθηκαν και από τους μεγάλους.

Θα μεταδοθούν τραγούδια της Λιλιπούπολης και ο Γιώργος Αλλαμανής θα αφηγηθεί ιστορίες για τα τραγούδια αυτά, όπως τις άκουσε κατά τη διάρκεια της πεντάχρονης έρευνάς του.

Και τι λέει ο ίδιος ο Γιώργος; Το εξής: «Ούτε ένα δευτερόλεπτο από αυθεντικό ραδιοφωνικό υλικό της Λιλιπούπολης δεν εκδόθηκε ποτέ στη δισκογραφία. Τραγούδια, μουσικές γέφυρες και επεισόδια, όλα στους δίσκους βινυλίου και τα cd είναι επανεκτελέσεις. Τω καιρώ εκείνω (1980-81) η ΕΡΤ δεν είχε ούτε την παράδοση ούτε το νομικό πλαίσιο για να κυκλοφορεί δίσκους με περιεχόμενο εκπομπών της. Το έκανε αργότερα, κυρίως στη δεκαετία του ’90».

Το καλό είναι ότι την Τετάρτη θα ακούσουμε τα τραγούδια στις παρθενικές τους ηχογραφήσεις. Όχι από τον διπλό δίσκο με τη διεύθυνση του Μάνου Χατζιδάκι, αλλά όπως ακούστηκαν στα επεισόδια όταν η εκπομπή έβγαινε στον αέρα (19 Δεκεμβρίου 1977 – 2 Μaΐου 1980). Διευθυντής ορχήστρας τότε, στα πρώτα βήματα μιας λαμπρής καριέρας, ήταν ο Βύρων Φιδετζής.