Have You Seen Your Mother, Baby, Standing in the Shadow?

Have You Seen Your Mother, Baby, Standing in the Shadow?
Ακολουθήστε μας στο Google news

Οι Rolling Stones κυκλοφόρησαν δύο βίντεο από το μακρινό 1966 για πρώτη φορά

27 Σεπτεμβρίου 2022

Του Ηλία Σελιμά

Το 1966 οι Rolling Stones γύρισαν δύο βίντεο για να συνοδεύσουν το single Have You Seen Your Mother, Baby, Standing in the Shadow?, και μετά από τόσο καιρό και τα δύο κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά επίσημα στο διαδίκτυο.

Το πρώτο βίντεο γυρίστηκε στους δρόμους της Νέας Υόρκης στις 9 Σεπτεμβρίου 1966 και περιλαμβάνει πλάνα από τη φωτογράφιση του Jerry Schatzberg που έδωσε στο συγκρότημα τη φωτογραφία που κοσμούσε το οπισθόφυλλο του αμερικανικού single, η οποία απεικόνιζε το συγκρότημα με φόρμες. "Η φωτογραφία ήταν απλώς για γέλια", δήλωσε ο Keith Richards στο NME. Δεν υπάρχει βαθύτερη ερμηνεία που να μπορεί να δοθεί σε αυτό από αυτό. Υιοθετήσαμε τα ονόματα 'Molly' και 'Sarah' για πλάκα.

Το δεύτερο βίντεο γυρίστηκε την ημέρα που κυκλοφόρησε το single, στο εμβληματικό Royal Albert Hall του Λονδίνου στις 23 Σεπτεμβρίου, κατά τη διάρκεια ενός set οκτώ τραγουδιών στο πλαίσιο της περιοδείας Aftermath. Το χαοτικό βίντεο δείχνει το πλήθος να ορμά επανειλημμένα στη σκηνή, καθώς μια απροετοίμαστη ομάδα ασφαλείας προσπαθεί να αντεπεξέλθει. Το βίντεο αυτό είδε την δημοσιότητα για πρώτη φορά όταν εμφανίστηκε στο ντοκιμαντέρ Heroes of Rock and Roll του 1979.

Και τα δύο βίντεο γυρίστηκαν από τον Peter Whitehead, ο οποίος γύρισε το ντοκιμαντέρ Charlie Is My Darling - Ireland 1965 την προηγούμενη χρονιά, καθώς και το We Love You του 1967, το οποίο κυκλοφόρησε επίσημα τον περασμένο μήνα.

"Πρόκειται απλά για ένα αγόρι και το πουλί του", δήλωσε ο Jagger στο NME για το Have You Seen Your Mother, Baby, Standing in the Shadow? "Μερικά τραγούδια που γράφω είναι απλά για να γελάσω. Άλλα είναι προεκτάσεις ιδεών. Αυτό είναι ένα μείγμα και των δύο. Πρέπει να το ακούσετε και να βάλετε τη δική σας ερμηνεία στους στίχους. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση να παρουσιάσω ένα αμφιλεγόμενο θέμα όσον αφορά τη λέξη και την ιδιότητα "Μητέρα"".