«Έφυγε» ο Κωνσταντίνος Τζούμας

«Έφυγε» ο Κωνσταντίνος Τζούμας
Ακολουθήστε μας στο Google news

Μια από τις χαρακτηριστικότερες φωνές των FM της Αθήνας.

25 Ιουνίου 2022

Πέθανε στα 78 του χρόνια ο Κωνσταντίνος Τζούμας, ηθοποιός, συγγραφέας και ραδιοφωνικός παραγωγός. Για παραπάνω από 20 χρόνια έκανε εκπομπές στον En Lefko 87.7, συνδέοντας το όνομά του με εκείνο του σταθμού. Τους τελευταίους μήνες απείχε από το ραδιόφωνο και τα φώτα της δημοσιότητας.

Ο En Lefko 87.7 αποχαιρέτησε τον Κωνσταντίνο Τζούμα με ένα μικρό κείμενο που ανέβασε στα social media: «Η ομάδα του En Lefko 87.7 αποχαιρετά με αγάπη τον Κωνσταντίνο Τζούμα. Συνεργάτης μας και φίλος για περισσότερο από 2 δεκαετίες, άφησε το μοναδικό του στίγμα στο ελληνικό ραδιόφωνο. Ο En Lefko 87.7 και η ομάδα της Frontstage Entertainment σού εύχονται καλό ταξίδι. Κωνσταντίνε, θα μας λείψεις».

Και όπως γράφει ο Μάκης Μηλάτος, «μία σπουδαία μούρη των Αθηνών, ένας υπέροχος ραδιοφωνικός παραγωγός και χαρισματικός αφηγητής μοναδικών ιστοριών ενός συναρπαστικού βίου», που «αφήνει ένα κενό που κανείς δεν μπορεί να καλύψει επάξια».

Είχε μιλήσει στην Εφημερίδα των Συντακτών για το ραδιόφωνο: Πολύ συχνά σκεφτόμουν, «δεν θα έρθει η στιγμή που θα το βαρεθώ το ραδιόφωνο;». Ε λοιπόν, όχι. Κάθε μέρα βρίσκεις κάτι καινούργιο να ασχοληθείς, είναι βαρετό να ασχολείσαι με τον κορονοϊό συνέχεια. Αλλά πάντα υπάρχουν κείμενα, ποιήματα, βιβλία που στέλνουν οι εκδοτικοί οίκοι ή ακροατές που έχουν εκδώσει βιβλίο μόνοι τους και έχουν τη φαεινή ιδέα να μου το στείλουν λες και είμαι τεχνοκριτικός. Είμαι ηθοποιός που κάνει ραδιοφωνική εκπομπή. Τίποτα άλλο.

Σπουδαίος άνθρωπος, μποέμ, έζησε φουλ τη ζωή του, την απόλαυσε.