Εχετε πάρει χαμπάρι ότι βγήκε νέος κύκλος του Borgen;

Εχετε πάρει χαμπάρι ότι βγήκε νέος κύκλος του Borgen;
Ακολουθήστε μας στο Google news

Η περίφημη δανέζικη σειρά επανήλθε με καινούργια επεισόδια.

13 Ιουνίου 2022

Λέγεται «Borgen, power and Glory» και είναι η συνέχεια της σειράς που έκανε πρεμιέρα στη Δανία το 2010. Ολοκαίνουργιος κύκλος που βρίσκεται στο Netflix (ναι!) και περιστρέφεται (και αυτός) γύρω από την πολιτική καριέρα της Μπιργκίτ Νιούμποργκ (Sidse Babett Knudsen).

Επιστροφή της σειράς τώρα το 2022, εννιά ολόκληρα χρόνια μετά το τέλος του προηγούμενου κύκλου, στις αρχές του 2013. Στη σειρά συνεχίζουν όλοι σχεδόν οι ηθοποιοί στους διάφορους χαρακτήρες όπως η δημοσιογράφος Κατρίν (Birgitte Hjort Sørensen) που έχει γίνει πλέον Διευθύντρια στο κανάλι, ο παραγωγός ειδήσεων του TV1 Τόρμπεν (Søren Malling) κ.ά. Συνεχίζουν όλοι αλλά σαφώς μεγαλωμένοι σε ηλικία.

Το ωραίο της υπόθεσης, του σεναρίου δηλαδή, είναι ότι παρουσιάζεται πολύ σύγχρονο μια και υπάρχουν αναφορές όχι μόνο στον COVID (οκ, σιγά το σπουδαίο, δυο χρόνια έχουν περάσει πια), αλλά και στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία! Λέει και για τις κυρώσεις της ΕΕ. 

Στο Netflix θα το βρείτε όπως σας είπαμε αλλά μόνο του, όχι μαζί με τους προηγούμενος κύκλους. Αξίζει και αυτός μπορούμε να σας πούμε βάζοντας στο επίκεντρο την κλιματική αλλαγή.

Το Borgen, όπως εύστοχα έγραψε και το Vanity Fair, «αντιμετωπίζει τους τηλεθεατές του σαν ευφυείς ενήλικες».