Boring «Squid Game» (όχι spoiler)

Boring «Squid Game» (όχι spoiler)
Ακολουθήστε μας στο Google news

Το δυστοπικό δράμα από τη Νότιο Κορέα που παίζεται στο Netflix είναι Νο 1 σε 90 χώρες.

19 Οκτωβρίου 2021

 

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου

Και είναι και το Νο 1 πρόγραμμα στην ιστορία του Netflix παρά το γεγονός ότι έκανε πρεμιέρα μόλις τον Σεπτέμβριο. Ο τίτλος του «Squid Game» σχετίζεται μ' ένα δημοφιλές παιδικό παιχνίδι στην Κορέα, που χρησιμοποιεί έναν πίνακα σε σχήμα καλαμαριού.

Είδατε πριν από χρόνια το «The Hunger Games»; Αν ναι, έχει ομοιότητες (όχι ως προς την ποιότητα αλλά ως προς το θέμα). Κι εδώ, στο «Squid Game», έχουμε αγώνες επιβίωσης σε ένα περίεργο παιχνίδι ζωής και θανάτου (στην κυριολεξία) στο οποίο συμμετέχουν αρχικά 456 άνθρωποι. Σύμφωνα με τους κανόνες ένας μόνο παίχτης στο τέλος θα πάρει ένα τεράστιο χρηματικό ποσό ως επιβράβευση που ξεπέρασε όλες τις δοκιμασίες.

Το γεγονός φυσικά ότι το «Squid Game» γνωρίζει παγκόσμια επιτυχία δεν το κάνει αυτόματα και καλό. Μάλλον βαρετό είναι, τραβηγμένο από τα μαλλιά, με ευρηματικό μεν σενάριο αλλά και πολλά κενά. Τεράστια κενά. Περισσότερο με video game μοιάζει και όχι με σιερά. 

Ηθελα να το δω, έπρεπε να το δω όπως καταλαβαίνετε, οπότε ζορίστηκα και κάθισα και παρακολούθησα και τα εννέα επεισόδια του πρώτου κύκλου. Μετά την βαρετή κορεάτικη ποπ που κυριεύει τον κόσμο τώρα θα τον κατακλύζουν και οι βαρετές κορεάτικες σειρές;