Ανέβηκαν όλοι οι δίσκοι του συγκροτήματος στο YouTube και ο Γιάννης αποκαλύπτει κάποια πράγματα για αυτούς, έναν προς έναν χωριστά.
06 Σεπτεμβρίου 2021
«Τρύπες»
Ηχογραφήθηκε μέσα σε 2 μέρες τον Ιανουάριο του 1985 στο στούντιο «Αγροτικόν», με μηχανικό ήχου τον Νίκο Παπάζογλου. Κυκλοφόρησε το 1985 από τη νεοσύστατη τότε εταιρεία Ano Kato Records.
«Πάρτυ στον 13ο Όροφο»
Είναι ο 2ος δίσκος που κυκλοφόρησαν οι Τρύπες. Ηχογραφήθηκε το Σεπτέμβριο του 1987 στο στούντιο «Αγροτικόν» με μηχανικό ήχου το Νίκο Παπάζογλου. Οι Τρύπες εκείνη την εποχή είχαν αποχωρήσει από την Ano-kato records και η ηχογράφηση έγινε με παραγωγό -χρηματοδότη τον φίλο τους Σπύρο Βεδουρά. Αργότερα αγόρασε τα master η Virgin, με πρωτοβουλία του διευθυντή της Γιάννη Πετρίδη, κι έτσι ξεκίνησε η συνεργασία με την εταιρεία που θα κυκλοφορούσε όλους τους μετέπειτα δίσκους της μπάντας. Με 8 τραγούδια το «Πάρτυ στον 13 Όροφο» διαρκεί 30 λεπτά και 31 δευτερόλεπτα.
«Τρύπες στον Παράδεισο»
Ηχογραφήθηκε τον Νοέμβριο - Δεκέμβριο του 1989 και πάλι στο στούντιο «Αγροτικόν» του Νίκου Παπάζογλου. Η Virgin πλέον χρηματοδοτεί τις ηχογραφήσεις μας, είμαστε πιο χαλαροί με τον χρόνο στο στούντιο και έτσι καλούμε και άλλους μουσικούς, πειραματιζόμαστε με ορχηστρικά κομμάτια και ο Μπάμπης ηχογραφεί πολλά κανάλια με κιθάρες. Ο Ασκληπιός Ζαμπέτας εργάζονταν εκείνο τον καιρό σαν βοηθός ηχολήπτη στο στούντιο κι ύστερα από μερικούς μήνες μπαίνει στην μπάντα και συνεχίζουμε τις συναυλίες με το τελικό σχήμα που θα ηχογραφήσει όλους τους επόμενους δίσκους. Ο Γιώργος Χριστιανάκης ήταν όπως και στον προηγούμενο δίσκο πάντα παρών ηχογραφώντας όπου χρειαζόταν πιάνο και πλήκτρα.
«Εννιά πληρωμένα τραγούδια»
Ηχογραφήθηκε τον Μάρτιο του 1993 και περιλαμβάνει 10 τραγούδια (τα «εννιά πληρωμένα» τραγούδια του τίτλου συν μια ακουστική διασκευή του Αμνησία απ' τον πρώτο δίσκο «Τρύπες»). Οι Τρύπες στην απόλυτη συντροφική στιγμή τους. Είμασταν όλοι παρόντες εκεί από την πρώτη ως την τελευταία στιγμή της ηχογράφησης, ενωμένοι ψυχικά, πνευματικά και δημιουργικά. Στο στούντιο του Γιώργου Μάνιου πλέον με τον Τίτο Καργιωτάκη στην ηχοληψία έτοιμοι να υπερβούμε την μοίρα του περιθωριακού ροκ συγκροτήματος στην Ελλάδα και χωρίς να νερώσουμε στάλα το κρασί μας να ανοιχτούμε σε μεγάλα ακροατήρια. Το νοιώθαμε πως μας περιμένουν καλύτερες μέρες δημιουργικά και συναυλιακά.
«Κεφάλι Γεμάτο Χρυσάφι»
Η ηχογράφηση του δίσκου έγινε στο στούντιο Magnanimus του Γιώργου Πεντζίκη το Φεβρουάριο και Μάρτιο του 1996 και την ηχοληψία, μίξη και παραγωγή του ανέλαβαν οι, Τίτος Καργιωτάκης και Χρήστος Χαρμπίλας. Είναι ο αγαπημένος μου μουσικά και στιχουργικά δίσκος από Τρύπες.
«Mέσα στη Νύχτα των Άλλων»
Ο δίσκος ηχογραφήθηκε την άνοιξη του 1999, τον καιρό δηλαδή που οι Αμερικάνοι βομβαρδίζανε το Βελιγράδι και οι Έλληνες φτιαχνόταν στο χρηματιστήριο. Μπήκαμε στο στούντιο ανέτοιμοι, με λιγοστές πρόβες. Κάποια μέλη του γκρουπ δεν είχαν πια χρόνο ούτε για πολλές πρόβες, ούτε για πολύ στούντιο. Ελάχιστες φορές βρεθήκαμε όλοι μαζί στο στούντιο. Μερικά τραγούδια γεννήθηκαν και στήθηκαν κατά τη διάρκεια των ηχογραφήσεων. Ο Γιώργος Χριστιανάκης ανέλαβε με πλήκτρα, συνθεσάιζερ και λούπες να καλύψει τα κενά. Το ίδιο συνέβη και με τα γυρίσματα του βίντεο κλιπ της Γιορτής. Δεν ήμασταν όλοι
εκεί. Ο Χριστιανάκης έβαλε στο τέλος του «Ολα είναι δρόμος» τον ήχο από μια κινηματογραφική μηχανή προβολής τη στιγμή που τελειώνει η κορδέλα του φιλμ και συνεχίζει το ένα καρούλι να γυρνά μόνο του. Όλοι το ξέραμε. Η ταινία είχε τελειώσει.