Θέλει διάλογο ο Χρήστος Χωμενίδης αλλά, όπως φαίνεται, σβήνει τις απαντήσεις εκείνες που είναι άβολες.
05 Ιουνίου 2021update 2: Εμείς δεν έχουμε να απαντήσουμε κάτι σε όσους μας εγκαλούν στο facebook. Η ίδια η δημοσιογράφος έγραψε πως σβήστηκε το σχόλιό της. Και ότι δεν το έβλεπε να υπάρχει ενώ έβλεπε άλλα που είχε κάνει. Την παράθεση των σχολίων βάλαμε. Ηταν τεχνικό θέμα λέει ο Χρήστος Χωμενίδης, το δεχόμαστε και τον πιστεύουμε. Εννοείται βέβαια πως ανάμεσα στους δυο τους εμπιστευόμαστε τη Ναταλί, δεν θέλει καν συζήτηση...
update: Η νέα απάντηση του Χρήστου Χωμενίδη στην Ναταλί Χατζηαντωνίου και το δημοσίευμά μας:
«Ειλικρινά λυπάμαι που επανέρχομαι σε αυτό το θλιβερό θέμα. Οι καβγάδες επί του προσωπικού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μού φαίνονται γενικώς ατελέσφοροι - όσο δίκιο και αν έχεις, χάνεις τον χρόνο σου, δηλητηριάζεις την ψυχή σου.
Όταν όμως η συγκεκριμένη γραφίδα επιμένει να με συκοφαντεί ότι έσβησα το σχόλιο της κυρίας Nathalie Hatziantoniou μού γυρίζει το μάτι. Και η κακότης και η στρατευμένη διαστρέβλωση («και η σκατοψυχιά» θα έγραφα εάν δεν έβρισκα τη λέξη άκρως αντιαισθητική) έχει ένα όριο! Καλώ την κυρία Χατζηαντωνίου να αποκαταστήσει την αλήθεια.
Και ναι, έχει σημασία, όσο κι αν φαίνεται ανάξιο προσοχής. Ό,τι δυσώδες βγάλαμε με κόπο από την πόρτα τού σπιτιού δεν θα τρυπώσει ξανά ύπουλα από τις χαραμάδες».
-------------------------
Ολα ξεκίνησαν όταν ο γνωστός συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης έγραψε την άποψη του στο facebook για μία συνέντευξη που έδωσε ο σκηνοθέτης Γιάννης Οικονομίδης στη Ναταλί Χατζηαντωνίου, στο News247. Δικαίωμά του και σεβαστή η άποψή του, όποια και αν είναι. Αλλωστε εδώ, αυτό, δεν μας ενδιαφέρει. Μία γεύση, μόνο: «Για τον μιζεραμπιλισμό πολλών Ελλήνων καλλιτεχνών θα μπορούσε να γραφτεί πραγματεία. Για την "έντεχνη" κλάψα, την "καταγγελτική" ροκιά, την άγονη λογοτεχνική νοσταλγικότητα καταστάσεων που δεν υπήρξαν ποτέ. Ως υποκατάστατο ταλέντου ο μιζεραμπιλισμός εξηγείται. Όταν όμως υπάρχει ταλέντο πώς να συγχωρεθεί;»
Η Ναταλί θεώρησε πως έπρεπε να του απαντήσει. Ενα μικρό απόσπασμα: «Ο. τι εξομολογηθηκε ο Οικονομιδης δεν έχει ιδεολογικό πρόσημο. Δεν είναι έμμεση κριτική στη ΝΔ. Είναι διαχρονική πικρία. Μην σας ενοχλεί λοιπόν. Ειναι ο δημιουργικός "οιστρος" του ταλαντούχου που τη δημιουργικότητα του ανακόπτουν χρόνια προβλήματα».
Σειρά παίρνει, αναμενόμενο, ο Χρήστος Χωμενίδης: «αχ κυρία μου! Όταν μού απευθύνεστε τόσο ειρωνικά, γράφοντάς μου να μην ανησυχώ, ο Οικονομίδης δεν στρέφεται εναντίον της κυβέρνησης -λες και είμαι εγώ κυβερνητικός εκπρόσωπος!-, όταν έχετε κάνει το ίδιο και σε άλλους καλλιτέχνες που τους θεωρείτε ιδεολογικούς σας αντιπάλους, δεν το καταλαβαίνετε ότι εσείς απαξιώνεστε ως δημοσιογράφος;».
Τι να κάνει και η Ναταλί, του ανταπαντά. Και, ω δια μαγείας, ο Χρήστος Χωμενίδης της εξαφανίζει την απάντηση! Delete.
Γράφει η Ναταλί: Παρότι ευθέως προσβλητική η αναφορά στη δημοσιογραφική «ιδιοτέλεια» και στην ανηθικότητα, απαντήθηκε από εμένα επίσης, στο πλαίσιο ενός διαλόγου που μπορεί να ήταν έντονος θεωρούσα όμως ότι παραμένει διάλογος με επιχειρήματα. Απάντησα λοιπόν ότι δεν κάνω τίποτε άλλο παρά αυτό που κάνει και ο ίδιος. Σχολιάζω με την υπογραφή μου πράγματα με τα οποία δεν συμφωνώ. Αν είναι αυτό ανήθικο τότε και ο ίδιος είναι ανήθικος γιατί κάνει το ίδιο. Και όπως επεσήμαινα κατηγορεί τον Οικονομίδη για «μιζεραμπιλισμό» αν και στο κοντινό παρελθόν ανάλογη δήλωση για τη χώρα είχε κάνει π.χ. κι ο-σπουδαίος μουσικός -Λεωνίδας Καβάκος. Αυτή μου η απάντηση εξαφανίστηκε. Σβήστηκε. Μάλλον γιατί ήταν βολικότερο για τον κο Χωμενίδη να με αποκαλεί ανήθικη και να μένω σιωπηλή. Και φυσικά ήταν βολικότερο να μην χρειάζεται ν αντικρούσει το επιχείρημα ότι ανάλογα παράπονα έχει κάνει κι ο Καβάκος.
Φωτό: πηγή facebook